Eelmise aastaga võrreldes on linn spordiobjektide toetamise kraanid tihkelt kinni keeranud: linna enda objektidele tehtavate investeeringute maht on vähenenud 36-lt miljonilt 12,4-ni. Samamoodi on vähendatud eraspordibaasidele investeeringutoetusi, sest kui sel aastal said kolm objekti kokku 9,1 miljonit krooni, siis uues eelarves on praegu kirjas vaid üks objekt: Andres Operi jalgpallikool ja 2,5 miljonit krooni.

Operi jalgpallikool soovib seda summat kasutada Kristiinesse uue jalgpallistaadioni rajamiseks, kuid linna opositsioon näeb rahaeraldise taga otsest seost Eesti esijalgpalluri parteilise kuuluvusega – Oper on nimelt 2006. aasta lõpust alates keskerakondlane.

Linnavoliniku ja jalgpallifänni Tarmo Kruusimäe sõnul võib Operi koolile antud eraldises näha seost nii jalgpalluri 1,5 miljoni kroonise toetusega Keskerakonnale enne 2007. aasta valimisi kui ka läinud nädalal Kesknädalas ilmunud artikliga, kus Oper soovitas „peatreener” Andrus Ansipil tagasi astuda.
„Loomulikult on need kõik omavahel seotud, selles ei saa kaheldagi,” sõnas Kruusimäe. „On küsitav, et kui Oper suutis leida enda ressurssidest 1,5 miljonit, et anda see erakonnale, siis miks ei oleks võinud ta seda otse koolile anda ja mitte linnalt raha küsida.”

Kruusimäe sõnul on kahetsusväärne, et linn toetab eelkõige Operi jalgpalliklubi arengut, kuigi linnal on praegu veel edukamaid ja kaugemale jõudnud jalgpalliklubisid.

Abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul on Kruusimäe seisukoht tüüpiline opositsionääri seisukoht. „See on väga tervitatav, et spordikool teeb uue staadioni, kus lapsed saavad hakata trenni tegema,” leidis Jäppinen. „Mina siinkohal Operi ja Keskerakonna seotuses küsimust küll ei näe.”

Jäppinen ei välistanud, et linn võib Operi erakooli tulevikus veelgi enam toetada, kuid see eeldab eri lubade hankimist. „Praeguse 2,5 miljonit krooni saavad nad järgmisel aastal, kui nad ehitusloa saavad,” ütles Jäppinen. „Kui staadion saab ka kasutusloa, siis võib kool saada veelgi suuremaid summasid – see 2,5 on esialgne eraldis.”

Hollandi kõrgliigaklubis Roda Kerkrade igapäevaleiba teeniv Andres Oper jäi Päevalehele eile kättesaamatuks, kuid taotletud rahaga plaanitavaid tegemisi valgustas jalgpallikooli kaasosanik ja juhatuse liige Marge Rahu.
„Meil on käsil staadioni ehitamine ja seetõttu taotlesime linnalt toetust,” sõnas Rahu. „Linn toetab ka teisi spordibaase, nii et see summa ei ole märkimisväärselt suur ühe baasi rajamise toetuseks.”

Rahu sõnul tehakse selle summaga staadionil kaeve- ja drenaažitööd. „See summa on samas nii väike, et katab need kulud vaid osaliselt,” ütles Rahu. „Hetkel on kõik ettevalmistused ehituseks tehtud, pinnas on kooritud ja ootame ehitusluba. Muru loodame maha saada 2009. aasta kevadeks.”

Tallinna spordi- ja noorsooameti juhataja Rein Ilvese sõnul on Operi jalgpallikool järgmisel aastal siiski ainus toetuse saaja. „Järgmisel aastal muid objekte pole. Mullu maksime aga Kotka staadionile 2,1, Kristiine võitluskunstide majale 1 ja Audentese ujulale 6,0 miljonit krooni toetuseks,” sõnas Ilves. „On hea tava, et linn toetab spordirajatisi 10% ulatuses ehitusmaksumusest.”

Andres Oper hakkas koostöös elukaaslase Marge Rahuga jalgpallikooli arendama viis aastat tagasi. Praegu teeb koolis trenni ligi 350 last ja kool on hargnenud ka Laagrisse, Kosele ja Tartusse.
Seni Eesti parima väljakumängijana tuntud Andres Oper tõusis poliitilisse rambivalgusse 2006. aastal, kui teatas Keskerakonnaga liitumisest ja osales seejärel ka riigikogu valimistel, kus sai üle 300 hääle.

Valimiste järel selgus, et Oper toetas erakonna kampaaniat 1,5 miljoni krooniga. Seejärel sai Oper oma koolile linnalt võrdlemisi soodsatel tingimustel, 25 697 krooni eest aastas, 50 aastaks kasutada 20 000-ruutmeetrise maalapi. Lisaks staadionile ja spordikompleksile peab Operi kool krundile rajama maa-aluse parkla.
Möödunud nädalal avaldas ajaleht Kesknädal artikli, kus Andres Oper soovitas Andrus Ansipil tagasi astuda. Arvamusartikkel tekitas jalgpallitegelastes nördimust, Oper ei soovinud kirjutist Eesti Päevalehele kommenteerida.

Staadionil saaks pidada ka Eesti meistriliiga mänge ja väiksemaid rahvusvahelisi mänge. Omapoolse toetuse on kompleksile andnud ka jalgpalli liit. Praegu peab jalgpallikool treeningukohti üürima. Talvel treenivad lapsed Kotka sisehallis ja eri treeningupaikades üle linna.