Eesti Hasartmängude Korraldajate Liidu (EHKL) projektijuht Õie-Mari Aasmäe kinnitas, et varasemate aastatega võrreldes on Eestis tänavu toimunud märgatavalt rohkem kasiinorööve. Ainuüksi Tallinnas on tänavu röövlite ohvriks langenud 15 kasiinot.

Osasid mängusaale on riisutud lausa korduvalt, nii on näiteks mitme rünnaku alla sattunud Cleopatra kasiinokett. Viimane kasiinorööv toimus reede varahommikul Cleopatra Mustamäe teel asuvas mängukohas, kus maski kandnud relvastatud mees võttis saagiks ligi 20 000 krooni.

"Võib oletada, et need mängukohad, mida on röövitud rohkem kui üks kord, asuvad kurikaeltele logistiliselt sobivamas kohas," märkis Õie-Mari Aasmäe. Näiteks Tallinna kesklinnas on tema sõnul vähem rööve tõenäoliselt just põhjusel, et põgenemine on keerulisem ja politsei valve kesklinnas tõhusam.

EHKLi hinnangul on hasartmängukohtade turvameetmed olnud mõistlikud, arvestades kulutusi turvateenusele. "Näitena võib tuua röövi, kus turvaekipaaž tuli kohale nelja minutiga, rööv võttis aga aega kaks minutit," rääkis Aasmäe. Igasse mängusaali relvastatud turvamehe palkamine ei ole tema sõnul reaalne, seetõttu loodab EHKL senisest veelgi paremale koostööle hasartmänguoperaatorite ja politsei vahel.

Aasmäe sõnul võib kasiinoröövide laine põhjuseks olla üldine majandussurutis, mis on kaasa toonud ka kuritegevuse järsu tõusu. "Eks püütakse leida kohti, kus käibel rohkem sularaha," rääkis ta.

Kasiinoröövide puhul on Aasmäe väitel põhiprobleemiks töötajate elu ja tervis ning summade üle ei ole EHKL tema väitel täpset arvestust pidanud. Peamiselt on need jäänud 5000 ja 20 000 krooni vahele.