Õendushooldusabi vajavad liikumisvõimetud või -puudega patsiendid. Medicumi turundusjuhi Karin Pärnpuu sõnul on viimase aasta jooksul nii hooldusõdede kui ka hooldatavate hulk kahekordistunud. “Kuna peaaegu pool patsientidest elab just kesklinnas, siis soodustab uutesse ruumidesse kolimine ka teenuse kättesaadavust,” märkis Pärnpuu.

##“Riik peab haigla voodipäevi liiga kalliks ning soovitatakse nende arvu vähendada. Inimesed saadetakse pärast esmaabi andmist koju ja siis on tarvis kedagi, kes eemaldaks õmblustest niite, teeks süsti. Seda teeb põetaja,” rääkis Pärnpuu.

Patsientidele juba tuttav koht. Uus keskus kannab nime Kassisaba Tervisekeskus Medicum ning seal alustavad tööd ka günekoloogid ja nahaarstid ning avatakse hambaravikabinet. Tervisekeskuses on üldpinda 150 ruutmeetrit.

Karin Pärnpuu sõnul lähtuti teenuste valikul sellest, et varem asus samades ruumides Sinapsi tervisekeskus, kes samu teenuseid pakkus. “Arvestasime sellega, et patsiendid on juba harjunud siit abi saama,” rääkis Pärnpuu. Sinaps pani tervisekeskuse ukse kinni mullu oktoobris.

Kuna registreerunuid ei ole, siis pole praegu tervisekeskuses püsivalt kohal ka arste. “Lasnamäe arstid osalevad osalise tööajaga. Reaalajas andmebaas võimaldab põhimaja arstidel vaadata, kas registreerunuid on. Niisama kohal ei ole tarvis istuda. Aga seda nägime ette, et kohe siia inimesi massiliselt saabuma ei hakka,” seletas Pärnpuu.

Tema sõnul on günekoloogid avaldanud uute tööruumide üle suurt rahulolu, kõik protseduurid saab siin oma ruumides tehtud, see on mugav ka patsientidele, kuna neid enam ei jooksutata.

Medicum tahab laieneda üle linna. Medicumi strateegiline suund on pakkuda tulevikus oma teenust kogu linnas. “Kassisaba tervisekeskuse avamine on esimesi samme meie laienemise suunas, plaanis on tulevikuski väiksemaid ja suuremaid tervisekeskusi luua ning kindlasti koostöös perearstidega,” märkis Pärnpuu.

“Patsiendil on lihtsam, kui ta saab kõikide hädadega ühe keskuse poole pöörduda. Meie eesmärk on pakkuda võimalikult laiahaardelist tervishoiuteenust,” lisas ta.

Eha tänava ruumid on renditud, ainult Medicumi Lasnamäel asuv peahoone on firma enda oma.

“Proovime kinnisvaraga mitte eriti tegeleda ja keskenduda ikka oma põhitööle,” lausus Pärnpuu.

Medicum on suurim haiglavälist arstiabi pakkuv tervishoiuasutus Eestis. Medicumis on 450 töötajat ning ligi

100 000 nimega patsiendiregister. Medicum on kaubamärk, mis ühendab Lasnamäe Tervisekeskus, Lasnamäe Perearstikeskuse ja OÜ Koduõde.

Vaata ka