Kui proteste ei tule, avalikustab keskkonnaministeerium kirjaliku enampakkumise tulemused kümne päeva pärast.

Maa-ameti peadirektori Kalev Kanguri sõnul on Koidu 85 kinnisasja müügi põhjuseks pargialaga piirneva korterühistu pöördumine. Nimelt tundis Koidu 87 ühistu juhatuse liige Rimma Geller veebruaris keskkonnaministeeriumile saadetud kirjas huvi, millised on ühistu võimalused osta riigile kuuluv pargiala osaliselt või tervikuna.

“Koidu 87 maja omanikud on huvitatud vahetult piirneva Koidu 85 maa omandamisest, et oleks võimalik korraldada maja teenindamist,” seisab Gelleri pöördumises.

“Et tegemist on riigile kuuluva maaga, on selle eraomandisse võõrandamine võimalik vaid enampakkumise teel,” selgitas ta.

Kinnistumüügi väidetava põhjustaja Rimma Gelleri sõnul soovis Koidu 87 saada maad juurde, et mitte hoida prügikaste naabrite akende all. Ühistu soovis Gelleri sõnul juurde kinnistuga piirneva pargiala kümne meetri laiust riba. “Me ei saa osta tervet parki, meil pole sellist raha. On 200 000 krooni.”

Pargiala detailplaneeringu koostamise algatamist taotlenud Videviku 13 hoone ehitanud osaühingu Croneman juhatuse liige Agur Fuchs ütles, et nemad enampakkumisel ei osalenud.