“Meie sihtgrupiks on inimene, kes ei lepi igahommikuse ja -õhtuse 15-kilomeetrise tööle ja kojusõiduga tipptunni liiklus-ummikus, et jõuda mõnda kõlava nimega mereäärsesse igava tüüphoonestusega eeslinna,” ütles omanikfirma Multi-plex OÜ esindaja Martin Teder.

##SOBIB VANADE MAJADEGA. Maja asukoht on Tederi sõnul hea, kesklinn on lähedal ning ühesuunaline Ao tänav on suhteliselt vaikne ja haljastatud. Jalgsi peaks Toompeale jõudma kümne minutiga ja Vabaduse väljakule veerand tunniga.

Maja on projekteerinud noor arhitekt Toivo Tammik arhitektibüroost AD Ansambel. Hoone välisilme peab rõhutama elitaarsust, palju kasutatakse looduslikke materjale.

“Enamasti pannakse püsti 70 korteriga betoonpaneelidest korterelamuid, mida eristab Lasnamäe majadest peamiselt see, et nad on plekiga üle löödud. Tahame ehitada maja nii, nagu neid vanasti ehitati, mitte krunti igal juhul maksimaalselt täita,” ütles Teder.

Tederi sõnul peeti projekteerimisel silmas, et maja sulanduks ajalooliselt väljakujunenud tänavapilti.

Ao tänava vanadest majadest on enamik enne sõda ehitatud kolmekordsed kivitrepikojaga puumajad.

“Olen näinud, et mitmeid neist praegu renoveeritakse. Meie maja peaks suuruselt teistega sobima, sest kuigi meil on korrus rohkem, on eestiaegsetel majadel laed palju kõrgemad,” lausus Teder.

Kerkiva maja asemel olid nõukogude ajal eterniitkatusega laod ja putkad, mille uus omanik lammutas.

Korterite keskmine ruutmeetrihind on 15 000 krooni. Maja väikseim korter on kolmandal korrusel, 52

ruutmeetrine rõduta kahetoaline korter maksab 780 000 krooni. Kõige kallimad on viimase korruse korterid, kus ruutmeetri hinnaks on 18 000 krooni.

Seal asuvad ka maja kaks suurimat, 108,7-ruutmeetrist korterit, mis maksavad rohkem kui 2 miljonit krooni. Korteritel on 21,8-ruutmeetrine rõdu. Kolmandik maja 12 korterist on juba broneeritud.

Hinnad sisaldavad siseviimistlust, kuid korteri saab osta soodsamalt ka ilma selleta.

Parkimiskoht ja panipaik soklikorrusel tuleb eraldi soetada, hindadeks vastavalt 40 000 ja 10 000 krooni. Korterid saavad sissekolimiseks valmis aasta viimastel kuudel.

Valmiv maja krohvitakse ja värvitakse heledates toonides, esimesel ja neljandal korrusel kasutatakse täiendava viimistluselemendina värvitud laudvooderdust.

Rõdude ja terrasside põrandad kaetakse õlitatud siberi lehisega, rõdupiirded tehakse värvitud

teraskonstruktsioonist. Maja välisuks on värvitud metallraamiga klaasuks.

Majale on kavandatud valged puit-alumiiniumaknad kahekordse klaaspaketiga.

Kõigi korterite juurde kuuluvad ka nn prantsuse rõdud, kus aken ulatub põrandani ning selle ees on madal võre.

Põrandad kaetakse naturaalse tammest või saarest laudparketiga. Aknalauad tehakse lihvitud dolomiidist, segistid ja sanitaarkeraamika valitakse tippfirmadelt.

Enamikus korterites on ka rõdu või terrass ning kamina või sauna väljaehitamise võimalus.

VAADE TOOMPEALE. Maja kütab ja varustab sooja veega soklikorrusel paiknev lokaalne gaasikatlamaja. Tederi sõnul on see praegu soodsaim lahendus – seda juhul, kui puuküte välja jätta.

Hoone põhjapoolsesse külge rajatakse majapidamisõu, kus saab näiteks pesu kuivatada, lõunapoolsesse külge aga laste mänguplats, kus on tammepalkidest liivakast.

Poolsoklikorrusele on iga korteri tarvis planeeritud privaatsed hoiuruumid jalgrataste, suuskade ja muu seesuguse hoidmiseks.

Esimese korruse korterid on suured ning huvitava mitmetasandilise planeeringuga. Teisel ja kolmandal korrusel on väiksemad kahe- ja kolmetoalised korterid.