Teid võeti Tallinna koalitsiooni kritiseerimise pärast Tallinna linnavolikogu aseesimehe kohalt maha. Kuidas teil praegu ensestunne on?

Tulemus on teada ja selge on see, et ma seda respekteerin. Teisest küljest tean, et see ei lahenda neid probleeme, mis koalitsioonis on.

Kas te olete pettunud, et Teie erakonnakaaslased ei suutnud kriitikat taluda?

Ma olen pettunud, et ei võetud vastu vastu minu kompromissettepanekut, et astun ise volikogu esimehe kohalt tagasi, aga jään koalitsiooninõukokku, sest see on just see koht, kus saame oma erakonna eest seista. Aga nõuti hääletust. Ja kui hääletust nõutakse, tuleb hääletada.

Hääletus andis tulemuse 9-6: üheksa teie vastu, kuus teie poolt.

Tulemus näitas selgelt ka seda, et on veel selliseid inimesi, kes mõtlevad nagu mina.

Mis edasi saab?

Homme selgub, kas ma jään koalitsiooninõukokku või ei. Seda hääletati eraldi ja täna ei jõutud tulemusele.

Kas te nüüd veel soovite koalitsiooninõukokku jääda?

Ma ei kommenteeriks seda täna.

Kui peaks selguma, et te ei jää koalitsiooninõukokku, mida siis edasi teete?

Ma tõepoolest ei tea seda praegu. Võtame üks päev korraga. Aga kindlasti jään väga aktiivseks volikogu liikmeks. Püüan parimal viisil erakonna huvide eest seista, see on kindel.

Kuidas Teile tundub – kas Teie mahavõtmine oli erakonnakaaslaste sisemine tahe või edastati see soov koalitsiooni suuremalt vennalt?

Ma ei taha seda kommenteerida.

Üks veidi kõrvaline küsimus, mis ei puuduta otseselt Teie isikut. Kas Teil on õnnestunud näha linnaeelarve täiendatud varianti, mida sotsiaaldemokraatidele lubati?

Ei.