Koristusfirma Plats Puhtaks esindaja Raigo Uusjärve sõnul läks tellimuste sadu lahti selle nädala keskel. „Kolmapäeval lubati suurt sula ja siis hakkas ka tellimusi tulema,” rääkis Uusjärv ja lisas, et tööde järjekord on otsaga järgmise nädala keskpaigas väljas. „Meil on viis töömeest ja jõuame päevas teha kaks-kolm tööd, aga praegu on nii, et pakkumisi oleks viieks objektiks päevas,” selgitas ta.

Teisel lumekoristusega tegeleval ettevõttel Saam MV on samuti käsil ohtralt tööd. „Pakkumisi on rohkem, kui jõuame teha, ja järgmine nädal on juba täis,” ütles Saam MV juht Aare Oll. Olli sõnul on majaomanikud võrdselt mures nii lame- kui ka viilkatustega majade pärast. „Viilkatustel on ju katuseaknad, mida tahetakse, et puhtaks lükataks. Ja kui juba mees katusel on, siis lastakse terve katus teha,” kirjeldas Oll tellimusi.

Samuti lumekoristusega tegeleva firma HaldusExpert OÜ juhi Genro Paasi sõnul on viimasel ajal kasvanud eraklientide arv. „Enne oli 95 protsenti ärikliente, aga nüüd on eraisikuid ka tulnud,” märkis ta ja lisas, et tellimuste arv on eelmisest nädalast saati suurenenud lausa kaks korda.

Rekordiliselt lumise talvega kaasnenud katuste ülekoormatuse eest hoiatanud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi teatel oli raske lume tõttu viimati suuremaid varinguid 1985. aastal, kui Eestis kukkus sisse sadu hoonete katuseid.

Suureks sulaks valmistub ka kommunaalamet, olles puhastusfirmadel lasknud äärekiviga tänavaid laiemalt lahti lükata, et restkaevud hangede alt välja tuleksid. Maanteetüüpi tänavatel sahatatakse lumevallid teepeenardest kaugemale, et sula- ja sadevesi saaks imbuda teepeenrasse või kraavi. Munitsipaalpolitsei juhib tähelepanu, et lisaks lumele kujutavad suurt ohtu räästasse kasvanud purikad, mis tuleb eemaldada.