Popsi sõnul napsab keskus, millest viie minuti autosõidu kaugusel elab üle saja tuhande inimese, turuosa teistelt omasugustelt ära. Kõige paremini elavad väiksemad ja suured keskused, enim on raskusi keskmise suurusega kaubanduskeskustel,” lisas ta. Keskuse laiendamine läks maksma miljard krooni.

Keskuses tegutseb kokku 170 üürnikku. Mati Pops hindas, et töökohti luuakse avatava laiendatud osa juurde ligi poolele tuhandele inimesele.

Teistest kaubanduskeskustest pidas Pops kõvemaks konkurendiks  Kristiine keskust. Cityconile kuulub ka Magistrali kaubanduskeskus Mustamäel.

Inimlikku mõõtkavasse pannes võib öelda, et kui Viru keskuses on pinda umbes 25 000 ruutmeetrit, siis laiendatud Rocca al Mare keskus on ligi kolm korda suurem.

Avatakse homme

Nn rohelise ehituse põhimõtteid – taaskasutus, energia­säästlikkus, kodumaiste materjalide kasutus – järgides renoveeritud keskus avatakse ametlikult neljapäeval. Keskkonnahoidlikku mõtteviisi peaksid märkima ka rohelised parkimiskohad keskuse sissepääsude lähedal. Need on mõeldud keskkonnahoidlikele autodele.

Eile käis juurdeehitist juba alates 2007. aasta algusest ehitanud Skanska EMV-l ja poodnikel veel kiire töö poodide sisustamise ja avamisvalmis seadmise kallal. Ehitusjärelevalve oli eilseks enamiku kohtadest valmis ja ohutuks tunnistanud.

Uute kohtadena hakkavad kinga-, lasteriiete ja muude poodide kõrval silma Tartu maanteelt Rocca al Maresse laienenud ameerikalik söögikoht Mack Bar-B-Que, seni Pirital pisikeses poes tegutsenud Carpe Vinum, akvaariumi- ja mereelufännidele mõeldud pood Kalake ning Läti disainile ja ökotoodetele spetsialiseerunud Ogu Maize. Tõlkes Marjaleiva nime kandev kauplus reklaamib end eestlastele paljulubava sildiga „Parem kui saldejums!”. Poe omaniku, lätlanna Arita jaoks on kauplus esimene omataoline. „Järgmise poe kavatseme avada Soomes, aga oleme mõelnud laieneda Läti toodetega üle maailma, ka näiteks Brasiiliasse ja Kasahstani,” oli ta optimistlik.