Võru tarbijate ühistu kaubandusjuhi Taivo Horni sõnul ei leidnud ühistu ka valdadelt olulist rahalist toetust. "Summad, mis vallad meile pakkusid, olid nii väikesed, et nende eest poleks saanud busse käigus hoida," ütles ta Võrumaa Teatajale.

Kauplusauto müüja Rita Ruusmäe ütles, et kogu see nädal on neil väga kurb olnud. Maha tuleb jätta meeldiv töö ja palju häid tuttavaid maainimesi, kes aastate jooksul on iga nädal kauplusautost ostmas käinud.

"Mul on neist südamest kahju. Mõnes kohas, näiteks Kiviorul elavatele inimestele jääb lähim pood nüüd 15 kilomeetri taha. Üks vana naine Kiviorult puhkes lausa nutma ja ütles, et ei kujuta ette, kes talle nüüd leiva koju toob," ütles Rita Ruusmäe.

Kahe kauplusauto töö lõppemisega jäi töötuks kuus inimest. Rita Ruusmäe ei teadnud veel, mida ta tegema hakkab. Bussijuht Mart Siska aga ütles, et läheb maale emale appi.

Eile ennelõunal Miikse lähedal peatunud kauplusautosse tuli palju inimesi küll rataste, küll kärudega. Osteti rohkem kui muidu.

Üks poeline, Valdeko Vaher ütles aga, et tema jõud küll enam ei kanna nelja kilomeetrit Asundusele minna.

"Ma ei kujuta ette, kuidas saab riik ja ka vald nii ükskõikselt oma inimestesse suhtuda. Kas meie oleme süüdi, et maal elame?" küsis ta.

Nobedamad vallad nagu Rõuge ja Sõmerpalu juba otsivad lahendusi, kes ja kuidas kolkakülakeste inimesi edaspidi toidukraamiga varustama hakkavad.