Kõige rohkem sai kannatada mere ääres Tammsaare tänav 34 asuv maja, kust keeristorm viis ära 80 ruutmeetrit eterniitkatusest.

Katuse õhkutõusmist nägi pealt naabermaja pensionär Olga Muhhamedzjanova, kes parasjagu lapselapsega köögis sõi. "Torm algas kell 11.45," meenutas ta. "äkki muutus väljas väga uduseks, naabermaja ei olnud enam hästi nähagi. Nägin, et maja ees seisev prügikast tõusis ligi meetri jagu maast üles. Mõtlesin, et kast kukub meie auto peale. Maha kukkudes lendas kasti kaas lahti ja otse meie auto peale."

Prügikasti liigutamisega ei olnud aga kõik veel lõppenud. Naabermaja vanaema sõnutsi meenutas edasine nagu mingi pommi kukkumist kõrvalmaja katuse peale. Sellele järgnes suur ragin.

"Korraga nägin, kuidas vastasmaja katuse ots kuni korstnani õhku tõusis ja seejärel lauatükid ja eterniitplaadid maha kukkusid," kirjeldas Muhhamedzjanova toimunut. Ta kinnitas, et üks plekitükk lendas üle maja ja maandus kusagil hoopis kaugemal.

Kui keeristorm oli 1970. aastate alguses ehitatud hoone rahule jätnud, hakkas sadama. "Ja mina hakkasin nutma," lausus kõike oma silmaga pealt näinud naabrivanaema. "Hirmu pärast. Siis ma auto peale nii palju enam ei mõelnud. Kartsin, et äkki tuleb veel üks keeristorm ja lõhub kõik siin maha. Loodus on ikka loodus."

Samal päeval töid alustanud AS Renor töömehed teatasid, et katusele tuleb ehitada uued sarikad, nende peale panna lauad ja eterniitplaadid, ka räästakastid tuleb uued teha. Munitsipaalettevõtte Ranna direktor Kaarli Tammai hinnangul läheb katuse remont maksma umbes 35 000 krooni.

Tema väitel oli kogu katus hädaohus. "Keeristorm kergitas tervet katust, mistõttu see tuleb uuesti kinnitada," põhjendas Tammai. "Pool katusest on vaja uuesti ehitada, sest plaadid, mis on juba murde all olnud, ei kõlba maja katma. Neil on praod sees."

Tammai sõnul käis töö Tammsaare 34 katusel pimedast pimedani. Majaelanik Merle Närep kinnitas pühapäeva õhtul, et laupäevaks oli katus taas peal.

Ranna direktor ütles, et keeristorm tõstis ka Riia maantee 84 asuva maja eterniitkatust ning viis kaasa kaheksa plaati. Samuti laastas torm maja Suur-Kuke 15a, viies sealt ära kuus katuseplaati.

Vanade katuste kõrval sai kannatada ka Kooli 5 maja äsja remonditud lamekatus. Tormi tõttu kukkusid sealt alla suured ääreplekid, tekitades Tammai hinnangul kahju umbes 5000 krooni.

VICTORIA PARMAS