Hoone autor on Meelis Press omanimelisest arhitektuuribüroost. Neljakorruselise hoone üldkõrguseks on planeeritud 16 meetrit, seega tuleb maja täpselt sama kõrge kui ülejäänud ümbritsevad hooned. “Mõõda või joonlauaga,” naljatas Meelis Press, kes lisaks maja välisilmele on ka sisekujunduse autor.

Valmivasse kontorihoonesse peaksid mahtuma kõik Tallinki töötajad, keda praegu on umbes 300 inimest. Algul plaaniti majja ka omajagu avalikku ruumi – galeriisid ning restorane –, kuid ruumipuudusel oldi sunnitud ideest loobuma.

“Kontoris istub inimesi tihedalt,” rääkis Meelis Press. “Seepärast loome täiesti majapõhise mööbli, et ruumi kõige otstarbekamalt ära kasutada,” selgitas ta.

Maja välisilmega haakuvad ka omaniku Tallinki äripõhimõtted: pidevalt avalikkuse tähelepanu all viibiv börsiettevõte veedab oma argipäeva võimalikult avatud planeeringuga läbipaistvas majas.

Mulje kui jääkuubikust

Tulevase ärihoone peasissekäik jääb siseõue poole. Inimesed sisenevad majja silla kaudu, mille alla on plaanis luua eksootiliste jaapani koi-kalade ning karpidega bassein.

Hoonele tulevad sinise tooniga klaasid. “Seetõttu tekib

eemalt vaadates mulje kui suurest jääkuubikust,” selgitas arhitekt. “Seda kuubikut ümbritsevad omakorda erkvalgest betoonist “ahelad”, mis öösel valgustatakse. Valge betoon neelab valgust ja seetõttu muudab maja pimeduses oma värvi,” märkis Press.

Majade “värvimise” idee pärineb Pressi sõnul briti arhitektilt Norman Fosterilt. Majas sees on täiesti tavaline kontorivalgus, kuid eemalt vaatajaile paistab valgus laimikarva rohekas. “Piisab mõnel töötajal ainult lülitile vajutada, kui maja omandab kergelt erineva tooni,” selgitas arhitekt.

Küsimusele, kas valgustatud hoone hakkab pimeduses ka vanalinna paistma, vastas arhitekt eitavalt. “Hoone asub mere

ääres, seda on linna näha sama palju kui lähedal asuvat Ekspress Hotelli ehk siis peaaegu üldse mitte,” ütles arhitekt.

Meelis Pressi arhitektuuribüroo tööde nimistusse kuuluvad muu hulgas Elioni peakorter, Ülemiste hotell ja TTP ärikeskus.