Keskerakonna andmeil võttis Tallinna linnavalitsus selle aasta 17. aprilli istungil teadmiseks "täiendavalt kontrolitud ja täpsutatud informatsiooni linna ametiasutuste poolt aastatel 1999 kuni 2001 sõlmitud linna uue organisatsioonimudeli ja juhtimissüsteemi ümberkujundamisega seotud konsultatsioonilepingute seaduslikkuse ja efektiivsuse kohta." Töörühm, kuhu kuulusid linna personalidirektor, linna sisekontrolör ning linnakantselei juriidilise osakonna juhataja asetäitja on oma uurimismaterjali vormistanud enam kui kümnel leheküljel.

"Töö tulemusel on fikseeritud mitmeid kuritarvitusi, millele linnavalitsus ei saagi läbi sõrmede vaadata. Tegemist on Jüri Mõisa juhitud linnavalitsuse ja Liisa Pakosta valitsemisalas toimunud märkimisväärse rahakulutusega, mille seadulikkus ja põhjendatus on tõsise kahtluse alla sattunud," öeldakse avalduses.

Keskerakond avaldab pressiteates lootust, et Isamaaliit suudab ka enda juhtpoliitikute kuritarvituste osas rakendada kuritegevusevastast 0-tolerantsi ning tuletab meelde, et hetkel menetleb kõnealust juhtumit majanduspolitsei ning õigust mõistab Eesti vabariigis siiski kohus.