Riigikogus opositsiooniline Keskerakonna fraktsioon algatas eelnõu, mille kohaselt oleks kodulaenuga hättajäänud inimese võlg kustutatud pärast kodu loovutamist pangale. Oponendid on esitanud vastuargumente, et sellise seaduse mõjul tõstaks pangad kodulaenuintresse, karmistaks laenupoliitikat ja jätaks paljud laenuvõtmise võimalusest üldse ilma. Kadri Simson on siiski veendundud, et eelnõul on šansse seaduseks saada.

„Opositsiooni esitatud eelnõude puhul on tavaline, et pärast esimese lugemise läbimist kaovad nad aastateks komisjoni. Praegu aga on võtmeküsimus selles, et valitsuserakonnad pole ühtsed - Ansip on öelnud, et panku ei tohi üllatada, aga Ken Marti Vaher on öelnud, et pankade omavoli tuleb piirata,“ rääkis Simson Päevaleht Online’ile. „Kas meie seaduseelnõu jõustub üks-ühele, selle kohta ei julge ma garantiisid anda, aga ma arvan, et seadust ühel või teisel moel muudetakse,“ lisas ta.

Riigikogu saatis Keskerakonna esitatud asjaõigusseaduse ja võlaõigusseaduse muutmise seaduse eelnõu täna teisele lugemisele. Muudatusettepanekute esitamiseks on riigikogulastel aega 23. veebruarini.