Leedo ja Savisaare suhted

Leedo on Keskerakonna praeguse esimehe Edgar Savisaarega varem samuti hästi läbi saanud. Näiteks on Leedo ettevõtetelt saadud laenu Kesknädala ajalehte välja andnud Jüri Vilmsi sihtkapitalile ning Leedo sõlmis riigiga ehk majandusministeeriumiga 2006. aastal kümneks aastaks üleveolepingu, millega Leedo omanduses olev Saaremaa Laevakompanii sai saartevahelisel transpordil tegutsemiseks ainuõiguse. Majandusministriks oli toona just Edgar Savisaar. 2007. aasta riigikogu valimiste eel toetas laevakompanii tegevjuht Tõnis Rihvk omakorda Keskerakonda poole miljoni krooniga.
Hea koostöö on jätkunud ka ettevõtja Leedo ja Keskerakonna juhitud Tallinna linna vahel, kui 2006. aastal omandas Leedo osaluse äriühingus, mis ehitas Vabaduse väljaku alla autoparkla.
Omapärase vaheseigana kahe mehe sõprusest on sajandi algusest välja tuua episood, kus koos Siim Kallasega valitsust moodustanud Savisaar üritas valitsusse rahandusministri kohale nimetada Meelis Põldati, kes oli küll avalikkusele tundmatu, ent töötas Leedole kuuluva Saare Finantsi juhina.