Riigiprokuratuur lõpetas kellelegi süüdistust esitamata kriminaalmenetluse, mille käigus uuriti, kas K-kohukese reklaamiga on Keskerakond võtnud vastu varjatud annetuse.

Kaitsepolitsei korraldatud kriminaalmenetluse käigus kogutud materjalidest nähtub, et AS Idea AD ning AS Kohuke kasutasid teadlikult ära Keskerakonna sümboleid ning soovisid kohukesele teha võimalikult sarnase kujundusega reklaami.

“Samas ei leitud tõendeid, et Eesti Keskerakonna liikmed oleks sõlminud või tellinud nimetatud äriühingutelt K-kohukese reklaami oma valimiskampaaniaks või võtnud selle muul ebaseaduslikul viisil vastu varjatud annetusena,” leidis prokuratuur.

Riigiprokuratuur alustas 2005. aasta detsembris kriminaalmenetlust riigikogu korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjoni avalduse põhjal.

Tarbijakaitseamet on samas juhtumis leidnud, et K-kohukese reklaam oli eksitav, mistõttu amet määras Ideale 25 000-kroonise trahvi.  Juhtumi suhtes algatatud väärteoasja menetleb ka Harju maakohus. Sinna on jõudnud politsei koostatud väärteoprotokoll AS-ile Idea ja Media Planning Group Eesti OÜ-le ning nende juhtidele.