Kesklinna vanem Marek Jürgenson kohtus eile tänavapuhastusfirma AS Teho esindajatega, jututeemaks oli Jürgensoni sõnul ära kuulata AS Teho selgitused kehvapoolse lumekoristuse osas ja otsustada, kas jätkata ettevõttega koostööd.

Linnaosavanema sõnul ei täitnud AS Teho 24.- 28. novembrini lepingulisi kohustusi korrektselt. „Tee seisundinõuded olid paljudel tänavatel tagamata ning osadele tänavatele jõudsid lumekoristusmasinad alles mitu päeva peale lumesaju lõppu,“ rääkis Jürgenson Päevaleht Online'ile. 

„Teho esindajad tunnistasid, et ei saanud oma kohustustega hakkama. Probleeme oli tööde organiseerimisel, allhankijatelt ei saadud sobivat masinaparki ja seetõttu olid ressursid suunatud linna peatänavatele,“ loetles Jürgenson Teho põhjendusi, miks mõned tänavad koristamata jäid.

Linnaosa valitsus on määranud Tehole kokku seitse trahvi. „Iga mitterahuldav hinne on vähendanud kuu hooldustasu 20 tuhande krooni võrra. Kokku on seega maha arvatud 140 tuhat krooni, mis on 45,5 % kogu kuu tasust,“ ütles linnaosavanem.

Jürgensoni sõnul kaaluti tõsiselt lepingu lõpetamist, kuid hetkel jõuti kokkuleppele, et lepingut jätkatakse kuni järgmise olulise lepingu rikkumiseni.

„Tehol tuleb oluliselt parandada tööde organiseerimist ja firma esindaja lubas teha kõik võimaliku lepingu täitmisel kaasatavate töötajate pädevuse tõstmiseks ning eelkokkulepete sõlmimiseks täiendavate hooldusmasinate kaasamiseks,“ sõnas Jürgenson ja avaldas lootust, et töövõtja seekordsetele kindlatele lubadustele järgnevad kindlameelsed ja linnakodanike rahuldavad hooldustööd.

26. novembril toimunud pressikonverentsil sõnas Tallinna linnapea Edgar Savisaar, et järgmisel nädalal määratakse lumekoristajatele sanktsioonid, mis võivad kokku ulatuda miljonitesse kroonidesse.

Kommunaalameti juhi Ain Valdmanni sõnul on kõige hullem olukord AS Teho koristuspiirkondades ja eelkõige Lasnamäel. Lisaks Tehole puhastavad pealinna teid Tänavapuhastuse AS ja ka OÜ Jaaksoni linnahooldus. Pretentsioone oli Valdmannil ka neile firmadele.