Lisaks peab pakutav kuusk kasvama lagedal hästi juurdepääsetavas kohas ning mitte kaugemal kui 150 kilomeetrit Tallinnast, teatas Tallinna linnavalitsus oma kodulehel.

Kuuse lähedal ei tohi olla elektriliine, mis võivad takistada kraana tööd puu langetamisel ja pealelaadimisel. Kuuske võivad pakkuda maaomanikud või peab pakkujal olema maaomaniku kirjalik luba.

Jõulupuud võivad pakkuda ka firmad koos vajalike sissesõidulubade vormistamise, paigaldamise, hilisema demonteerimise ja jääkide äraveo teenuse hinnapakkumisega.

„Ühine jõulupuu ootab tänavugi nagu see on olnud toredaks tavaks viimastel aastatel, laialdast sponsortuge," kutsub kesklinna vanem Marek Jürgenson firmasid koostööle.

"Eelmise aasta jõulukuuse raiumine, transportimine, paigaldamine, dekoreerimine ning hilisem äraviimine ja platsi koristamine läks linnale maksma  pea 95 000 krooni. Ootame koostööotsuseid 1. novembrini," lisas Jürgenson.

Kuusk  püstitatakse Raekoja platsile 18. novembriks. Esimesel advendil, 30. novembril süüdatakse kuusel esimese advendi küünal.

Ajalooürikute järgi paigaldati tõenäoliselt esimene avalik jõulukuusk Tallinna Raekoja platsile juba 1441. aastal.