Keskerakonna noortekogu kavatseb kõigepealt korraldada põlispuude kaitseks pikette, kuid kui sellest abi ei ole, siis ka jõulisemaid aktsioone.

Keskerakonna noortekogu nõuab Tallinna linnavalitsuselt Vabaduse väljaku detailplaneeringu uut arutelu.

Viisitamme sõnul on Keskerakonna noortekogu nördinud isamaaliitlasest Jüri Mõisa jutu pärast Tallinna Vabaduse väljaku detailplaneeringu kohta, nimetades seda korruptsioonihõnguliseks hämamiseks.

"Leiame, et petetud on nii linnavolinikke kui ka kõiki tallinlasi, kellele on teadlikult esitatud tegelikkusele mittevastavat detailplaneeringut," märkis Viisitamm.

Mõisa põhjendamata ja vasturääkivad väited põlispärnade vahetamise vajalikkust on seotud ilmselt tema korruptiivsete lubadustega kinnisvara- ja ehitusringkondadele maa-aluse parkla rajamiseks pealinna südamesse, leiab Keskerakonna noortekogu.

"Leiame, et põlispuude hävitamist korrastamise sildi all ei tohi lubada ükski loodust armastav inimene," sõnas Viisitamm.

Tallinna linnapea Jüri Mõisa sõnul on Kaarli puiestee hooldamata põlispuud nagu metsapuhmak, mis varjab ilusat vaadet Kaarli kirikule ja Vabaduse väljakule ning seetõttu on puude väljavahetamine iseenesestmõistetav.

Mõis kinnitas eelmisel kolmapäeval, et puude väljavahetamise põhjuseks ei ole maa-aluse parkla rajamine allee alla, kuna puud tuleks välja vahetada ka ilma selleta. Linnapea sõnul tuleb anda Kaarli puiesteele tagasi selle ajalooline ilme.