Kesknoorte esimehe Siret Kotka hinnangul peab uus sotsiaalminister kiiremas korras oma sõnavõtu pärast eesti rahvalt vabandust paluma, sest vastasel korral jätab ta oma hoolimatusega varju isegi oma eelkäija.
„See on lausa uskumatu, et üks minister võib tema poolt kureeritava valdkonna suhtes olla niivõrd mõistmatu ja öelda välja asju, mis ei ole antud raske majandusliku olukorra kontekstis mingilgi määral kohased, vaid pigem väga paljusid inimesi sügavalt solvavad,“ lausus Kotka. „Paraku peame aga taas olema tunnistajaks tõsiasjale, et Reformierakonnast ei tule sotsiaalselt mõtlevaid inimesi, veel vähem sotsiaalministreid.“
„Minister Pevkur ei mõista kahjuks, et inimesed ei kerja hüvitisi riigilt, vaid maksumaksjatena oleme ise riigikassasse need summad tööl käies kogunud ja seega omame täielikku õigust seda ka kasutada, mistõttu on äärmuslik jultumus nimetada töötuks jäänud ja tööd mitteleidvaid inimesi kerjusteks ja seda veel sotsiaalministri poolt.“
Keskerakonna Noortekogu esimees lisas, et inimesed ju tahavad tööd teha ja töötud tahaksid leida tööd, aga mida pole, see on töökohad.
„Sotsiaalminister tulgu ikka mõistusele ja tehku silmad lahti ja vaadaku, mis toimub näiteks ka väljaspool pealinna. Kui mõnes maakohas tekib mõni vaba töökoht, siis tööotsijaid-kandidaate on sellele sadu,“ tõdes Kotka.
Hanno Pevkur asus sotsiaalministrina ametisse esmaspäeval.