"Nimelt leidub pestitsiidide jääke nii inim- kui loomatoidus ning need on teatud koguses lubatud. Lubatud sisalduse määr on reguleeritud riiklikult kehtestatud piirmääradega. Pestitsiidide jääke võib leiduda näiteks erinevates puuviljades ja teraviljades."

Riias Turgenevi tänaval asuva laboratooriumi International Federation of Independent Experts SNEF viitas pestitsiidide leidmisele koeratoidus. La Lääne politseiprefektuuri avalike suhete ja pressibüroo juht Kaja Kukk kinnitas, et koeraomaniku Dina Korna varasem väide ajakirjandusele, et lätlaste labor leidis Eco toidust pestitsiide, peab paika.

Kesko teatas siiski, et politseiga vesteldes selgus, et Läti uuringutulemuste puhul ei ole veel selgitatud, kas leitud pestitsiidid olid koeratoidus ohtlikus või Eestis lubamatus koguses. "Seega ootab Kesko hetkel infot, milliseid aineid ja missuguses koguses leiti ja kas need võisid tähendada ohtu koerte tervisele."

"Juhul, kui tegemist on piirnorme ületava ja ohtliku pestitsiidikogusega, saadame kohe koerte kuivtoidu täiendavale uurimisele Lätis leitud pestitsiidide osas," lubas ettevõte. "Oluline on selgitada siis, kas taimemürgid sisaldusid ühes konkreetses kotis või kogu partiis, kas taimemürgid võisid sattuda koerte toidusse muul moel kui koeratoidust, kas võimaliku taimemürgid võisid põhjustada koerte surma ja kas lahangutulemused ja haigussümptomid koertel ühtivad võimalikest leitud ainetest tekkiva mürgitusega.

Koeraomanik Diana Korna koeri ravinud loomaarst Heli Jürindi, kes tutvus Läti laboratooriumi saadetud aruandega, vihjas kahele mürgile. “Nimetus pestitsiid ei ole nende kohta vale, aga uurimise käigus ei soovi ma rohkem avaldada,” sõnas ta Pärnu Postimehele.