Septembri alguses tuvastasid Kesklinna valitsuse ettevõtlussektori ametnikud Keskturul hulganisti olulisi rikkumisi. Turu direktorile adresseeritud kirjas öeldakse, et kauplemine toimub suures osas väljaspool turu piire, inventar on juhuslik, sobimatu ja risustab linnapilti. Kauba eksponeerimise inventarina kasutatakse suures osas suvalisi kaubakaste, varjud on räämas ja katkised.
On tõsi, et turu piirid on hägused, kauplemine toimub parkimisplatsi veeres ja turu peaväravatest väljapool. Umbkeelsed müüjad ei tea oma õigustest või kohustustest enamasti midagi.
Keskturg on ühtede ja samade probleemidega rinda pistnud ammusest ajast. Üldmuljet turust kui räpasest ja ebahügieenilisest kohast ei ole õnnestunud välja juurida ka juba aastapäevad ametis olnud turu direktoril Rein Leemetil.
Direktor võttis süüdistused omaks, kuid viitas, et linn võiks turu arendamises aktiivsemalt kaasa rääkida. Leemet ütles, et kogu turuala nüüdisajastamine läheks maksma umbes 100 miljonit krooni. 
Kesklinna vanem Marek Jürgenson märkis aga, et kuna turg on eraomandis, peab ta oma ülesannetega iseseisvalt toime tulema. Needsamad probleemid on Jürgensoni sõnul kordunud viimastel aastatel igal sügishooajal. “Ka sellel aastal on operatiivsuse huvides tehtud suulisi ettekirjutusi. Kui Keskturg saadetud kirjas antud tähtajaks puudusi ei likvideeri, edastame asja Tallinna munitsipaalpolitseile menetlemiseks,” lubas Jürgenson.
Toiduohutust hindava Harjumaa veterinaarkeskuse juhataja Vladimir Vahesaar möönab, et Eesti turud on praegu sellised toidukäitlemise kohad, kus esineb üldjuhul rohkem probleeme kui mujal. “Seadus näeb põhjalikku kontrolli ette üks kord aastas, kuid praegu teostame inspekteerimisi mitu korda tihedamini,” ütles Vahesaar. Aasta lõpuks tahab veterinaarkeskus välja selgitada kõikide Tallinna turgude kitsaskohad. “Turgude olukord on erinev. Oleme jõudnud ühele poole Balti jaama turuga, varsti ka Nõmme turuga. Nüüd ongi järjekord Keskturu käes,” märkis Vahesaar.  Ta lisas, et ka ostjate endi teadlikkus jätab soovida.
Ent turul ringi käies ja nähes, kuidas müüja tõmbas ükshaaval räpase kaltsuga üle küpseid ploome, mis pahaaimamatutel ostjatel otse suhu rändasid, kadus igasugune usaldus muidu väärt turukauba vastu.

Keskturu direktor Rein Leemet lubas, et omavolilised ehitised ja müügilaod, mis asuvad väljaspool turu piirdeid, likvideeritakse hiljemalt 15. septembriks. Selleks ajaks lubas ta samuti tagada turu heakorra.
Praegu on Mardi tänava poolses osas turu piiridest väljapoole ehitatud omavoliline taarakastidest varjualune, mis järelevalve teostaja hinnangul seab ohtu nii kaupleja kui ka ostja ohutuse. Sealsamas arbuuse müünud Aleksandra oli teadlik, et varjualune tuleb lammutada ja müügitegevus sel alal lõpetada.
Heakorratööd on tegemata Lastekodu tänava ja Keldrimäe poolsel kõnniteel ning Mardi tänava poolsel alal. Kauplemise ajal on turu territooriumil hulganisti taarat ja ära vedamata prahti. Järelevalve hinnangul on turu territooriumil suur puudus jäätmemahutite järele.
Hoolimata turu magusast kohast otse linnasüdames, kinnitas Kesklinna vanem Jürgenson, et praegusel kohal on turgu vaja ka edaspidi.