Täna kell 12 algav BESTi stiilijalgpall on üks kuulsamaid spordiüritusi tudengipäevade ajaloos. Lisaks jalgpalliga oskuslikult triblamisele on üritusel vähemalt sama tähtis teemakohaselt rõivastuda. Sel aastal kannab matš “Lenini sünnipäeva” nime, vastamisi on “kapitalistlik lääs” ja “sotsialistlik ida”.

TASULINE STIILIJALGPALL. BESTi stiilijalgpall on üks väheseid tasulisi üritusi, iga võistkond maksab 120 krooni ning eelnevalt peab registreeruma. Sealjuures on tingimus, et kaheksaliikmelisest võistkonnast vähemalt kolm oleks naisterahvad. Spordiürituste ühe korraldaja, TTÜ tudengi Reigo Kimmeli sõnul saavad nii publik kui ka mängijad väsimuse korral jalgpalliplatsi kõrval isekonstrueeritud saunas käia, samuti pakutakse platsil suppi.

Stiili ja sporti sobitatakse kokku kolmapäeval kell 14 tudengite stiilikorvpalli (Student Style Basket) nime kandval üritusel.

Sisult on tegu tänavakorvpalliga, kus väheke lisareegleid juures. Näiteks saab kohtunik anda lisapunkte stiilse mängimise või rõivastuse eest.

“Eelmisel aastal oli osalejaid tabanud korvpallitsirkuse Globetrotters-vaimustus,” naerab korraldamist ohjav Reigo Kimmel.

Stiilikorvpalli võistkondadele kostüümide valikul mingeid ettekirjutusi ei tehta, osaleda saavad kõik tudengid.

Reede pärastlõunal toimub veel üks pallimänguüritus – sopsuvõistlus. Kimmeli sõnul on see väike sport õlle kõrvale. Huvilised saavad oma visketäpsuse proovile panna otse Vabaduse väljakul õlletelgi kõrval. Sopsuvõistlus on tudengipäevade kavas esmakordselt.

JALGRATTAMATKAD JA KORVPALL. Esmakordselt tudengipäevade ajaloos lähevad korvpalliväljakul vastamisi erakoolid ja riiklikud ülikoolid. Neljapäeva õhtupoolikul toimub Audentese spordihallis suur korvpallishow, kus võistlevad TPÜ, TTÜ ja Audentese meeskonnad.

Korraldaja Leili Huobolaineni sõnul on see rõõmsameelne üritus, kus selgitatakse välja küll parimad, kuid ei võeta end seejuures surmtõsiselt.

Uuendusena saavad sel aastal mitmel üritusel kaasa rallida rattasportlased. Täna kell kolm saavad tudengid oma kaherattalise sõbraga Jõelähtmele ekskursioonile sõita. Üliõpilaste keskkonnakaitse ühingu Sorex eestvedamisel sõidetakse 60–70-kilomeetrisele ringile linna külje all. Võistlusmomenti pakub neljapäeval kell 18 algav linnaorienteerumine jalgratastel, kus neljaliikmelised võistkonnad mööda linna ISIC-kaardi soodustusi pakkuvaid firmasid otsivad ja kohapeal antavaid ülesandeid lahendavad. Korraldaja Liisa Puusepp pani tudengeile südamele, et ohutuse huvides ei tasuks Jaan Kirsipuu väärilist kiirust arendada, samuti on kohustuslik kiivri kandmine. Spordiprogrammist ei puudu tavapärased piljardi- ja bowlinguturniirid, reedel selgitatakse Tallinna Squashiklubis parimaid squashimängijaid. Õlletelgi ümbruses võisteldakse iga päev Eesti Päevalehe lennutamises.