Keskkriminaalpolitsei alustas juhtumi uurimiseks kriminaalmenetlust möödunud aasta 24. juulil pärast seda, kui eelmise päeva õhtul oli Saku vallas asuvast Vääna jõest leitud kuulihaavadega naise surnukeha.

Politsei on kohtueelese menetluse käigus tuvastanud, et sama aasta 28. juunil tulistas 49-aastane Kulešov Saku vallas kolm lasku naise kehasse ja pähe ning viskas seejärel surnukeha Vääna jõkke. Kulešov ja tapetu tundsid teineteist aastaid ning neid sidusid ühised ärihuvid.

Süüdistuse kohaselt pani Kulešov kuriteo toime sooviga saada täielikult enda käsutusse kaks kinnistut, mille turuväärtus ulatus miljonitesse kroonidesse.

"Naisterahva tapmisega kindlustas Sergei kahe kinnistu ainuomanikustaatuse ning vabanes varasemalt sõlmitud suulistest kokkulepetest vormistada kinnistud tagasi tapetud naise nimele,“ ütles eriasjade prokurör Sten-Hristo Evestus.

"Ma ostsin Larissa Mihhailovalt firma, mis tegeleb Männiku tee 102 asuvas hoones ruumide väljarentimisega. Ja seoses sellega, et ma otsin temalt selle firma, mind ka kahtlustati," selgitas juhtunut Eesti Ekspressile Kulešov ise.

Möödunud aasta 25. augustil peeti Kulešov kinni kahtlustatuna Larissa Mihhailova mõrvas omakasu ajendil. Prokurör Steven-Hristo Evestus taotles kohtult luba Kulešovi vahi alla võtmiseks pooleks aastaks. Kohus luba ei andnud. Mees lasti vabadusse ja ta lahkus Eestist Venemaale.

Septembris kuulutas keskkriminaalpolitsei mehe uuesti tagaotsitavaks ning Eesti politseiametnikud pidasid koostöös Moskva Interpoli Peterburi filiaali töötajatega Sergei Novgorodis kinni 22. septembril. Eesti Ekspressi andmetel läks Kulešov, kuulnud sugulastelt, et on tagaotsitav, aga ise Novgorodi miilitsasse ning lasi end vabatahtlikult panna Novgorodi kurikuulsasse eeluurimisvanglasse.

Kuna enam kui kolmekuulise vangistuse järel ei saatnud Eesti uurimisasutused Novgorodi ühtki piisavat põhjendit selle kohta, miks teda ikkagi kinni tuleb pidada, lasti ta 27. detsembri õhtul vabaks.

Lisaks mõrvale süüdistatakse Kulešovi kahel korral keskkriminaalpolitsei ametnikule altkäemaksu lubamises. Nimelt pakkus mees esimesel korral politseiametnikule 500 000 krooni ning teisel korral lisaks rahale ka ühte kinnistut.

"Käimasolev menetlus näitab edukalt, kuidas kuriteos kahtlustatavad teevad kõik endast oleneva, et pääseda uurimise alt,” ütles keskkriminaalpolitsei direktor Elmar Vaher.

Kulešov on ka varem kuulunud keskkriminaalpolitsei huviorbiiti.

Kulešovi elukohast leiti läbiotsimise käigus suures koguses püstoli-, jahipüssi- ja automaadipadruneid. Seega on mehele esitatud süüdistus ka tuli-ja sõjaväerelva laskemoona ebaseadusliku käitlemises.

Seaduse järgi võib kohus Kulešovi karistusseadustiku alusel mõrva eest karistada kaheksa- kuni kahekümneaastase või eluaegse vangistusega.