Kinnivõetuid on kaheksa

Kinni on Liibanoni võimud siiani võtnud neli meest, kes kuulusid üle-eelmisel kolmapäeval eestlased röövinud seitsmeliikmelisse jõuku. Peale nende on vahistatud veel neli meest, kes olid kuriteoga kaudsemalt seotud ja kellelt ammutati informatsiooni. „Need teised olid seotud kaudsemalt, logistika korraldamisega ja muul moel,” selgitas Rifi. Samuti kuulati üle röövijate seni tabamata liidri Wael Abbasi isa ja vend, keda aga ei arreteeritud, vaid nõuti infot Wael Abbasi asukoha kohta. Sealt ilmselt siiski väga palju uut teavet ei saadud, sest Abbas on endiselt tabamata.

Abbas ei kuulu Rifi sõnutsi ühtegi poliitilisse parteisse. Oma usuliselt kuuluvuselt on ta sunniit, kuid mitte ekstremist ega fundamentalist. Samuti puudus tal seni kriminaalne minevik. Tegemist on 28-aastase noormehega, kellel ei ole siiani olnud võimukandjatega mingeid kokkupuuteid.

Kindralmajori sõnul ei ole neil õnnestunud veel tuvastada ka internetisaidile Lebanon Files saadetud meili tagamaid. Tema jutu järgi ei ole neile teada ka see, kas kuriteo omaks võtnud rühmituse Taassünni ja Reformi Liikumine taga on Wael Abbas ja tema rühmitus või keegi teine.

Liibanoni sisejulgeolekujõud ja armee jätkavad eestlaste otsinguid Liibanoni pinnal, kuigi samal ajal tuleb neil tegelda ka uue sisekriisiga. Nädalavahetusel puhkes mäss Liibanoni suurimas ja ülerahvastatud Roumieh’ vanglas, mistõttu julgeolekujõud pidid nüüd tähelepanu pöörama sellelegi probleemile. Eile avaldasid meeleavaldajad vangidele toetust ka väljaspool vanglat, sulgedes oma solidaarsuse näitamiseks lennujaama viiva tee põlevate rattakummidega.