Johannes Kert pälvis Kaitseliidu kõrgeima autasu sihipärase ja väsimatu teenistuse eest Kaitsejõududes, tulemusliku panuse eest Eesti riigikaitse, sealhulgas kaitseliidu arengusse ning Eesti riikluse tugevdamisesse, teatas kaitseliit.ee.

Kindralleitnant Kert oli ka taasloodud kaitseliidu Tartu maleva esimene pealik ja aastatel 1992 - 1996 kaitseliidu ülem.

Kaitseliidu Valgeristi teenetemärk asutati 19. juunil 1929. aastal. Varem on selle I klass annetatud presidentidele Lennart Merile ja Arnold Rüütlile, kaitseliidu auliikmele Enn Tartole, viitseadmiral Tarmo Kõutsile ja postuumselt kaitseliidu endisele ülemale major Benno Leesikule.

Kindralleitnant Johannes Kerdile annavad kõrge teenetemärgi üle kaitseliidu ülem kolonelleitnant Raivo Lumiste ja kaitseliidu vanematekogu esimees Tiit Tammsaar 19. veebruaril kell 18.00 Laidoneri muuseumis Viimsis.

Kindralleitnant Johannes Kert töötab alates 1. veebruarist kaitseministeeriumi nõunikuna, hakates ministeeriumit nõustama eelkõige küberkaitse, kaitsejõudude mehitamise ja Kaitseliidu arengu küsimustes.