"Tegemist on täiesti tavalise ja eelkõige Halliste kogudusele ja kohalikule rahvale mõeldud jõulujumalateenistusega," märkis EELK Viljandi praost Marko Tiitus.

Paraku mahub tema sõnul kirikusse istuma 350 inimest ning vahekäikudesse peavad mahtuma vabalt liikuma telekaamerad, seetõttu ei ole puupüsti rahvast täis kirikus teleülekande tegemine mõeldav. "Samas võiks see ohtu seada ka inimeste elu ja tervise. Seetõttu otsustas Halliste kogudus koos telejumalateenistust ettevalmistava meeskonnaga, et teleteenistusele pääsevad osavõtjad kutsetega," seletas Tiitus.

Kutseid on tema kinnitusel levitatud tasuta kohaliku koguduse aktiivsetele liikmetele, samuti on püütud tagada, et kirikusse mahuksid teenistusel laulva 40-liikmelise mudilaskoori pereliikmed. Ülejäänud kutseid on Tiituse sõnul levitatud kohalike vallalehtede kaudu kõigile soovijaile ning tänaseks on 350 kutset juba välja jagatud.

24. detsembril kell 20 peetakse Halliste kirikus veel teinegi jumalateenistus, millest saavad osa võtta ka kõik need, kes esimesele ei mahu.