Esinejate hulgas on justiitsminister Märt Rask, Euroülikooli õppejõud Peeter Kiviloo, Jim Hilborn Sotsiaalse Rehabilitatsiooni Keskusest, Merle Haruoja Inimõiguste Instituudist ning Enno Selirand Hingeabi Assotsiatsioonist Usaldus.

Foorumi vestluste korraldajad on Kristina Tauts Aidsi Ennetuskeskusest, Maarika Miil sotsiaalministeeriumist ja Avo Üprus EELK kriminaaltöö keskusest.

Ohvriteenistuste Euroopa Foorumi liikmesorganisatsioonid tähistavad 22. veebruaril Euroopa kuriteoohvrite päeva Alates 1990. aastast. Eestis on kuriteoohvrite päeva tähistatud alates 1995. aastast kuriteoohvrite toetamise ühingu Ohvriabi, sotsiaalse rehabilitatsiooni keskuse ja EELK kriminaaltöö keskuse initsiatiivil, et juhtida tähelepanu kuritegelikus konfliktis kahjustatud inimesele ning ühiskonna kohustustele ja vastutusele tema suhtes.

Täna kell 14 Rahvusraamatukogus algav foorum on ühtlasi halastaja samaarlase nädala lõpuüritus. Nädala jooksul toimus üle Eesti mitmeid ohvriabi teemalisi seminare ja konverentse.