“Isegi Valgas, kus pole raamatupoodi, korraldatakse kohaliku raamatukogu eestvedamisel raamatulaat.” Aktsiooniga on lubanud kaasa tulla ka Järve ja Kadaka Selver.

“Enamiku soodusriiulitel seisvatest raamatutest moodustavad kirjastustesse seisma jäänud jutu- ja lasteraamatud, kuid on ka uuemat, eelmisel aastal ilmunud kirjandust,” ütles Sirje-Mai Pihlak Rahva Raamatust. Nii näiteks pakutakse seal poes 50 krooni eest eesti luule antoloogiat, 25 krooni eest kriminaalromaane ja Tom Clancy raamatuid ning 10 krooni eest lemberomaanide komplekti.

“Palju on selliseid raamatuid, mida lasteaiad, koolid, haridusosakonnad võiksid osta lastele lõpetamiste puhul. Päris suured raamatute ostjad ongi õpetajad-klassijuhatajad,” öeldi Rahva Raamatust.

Soodusriiulitel leiduv kaup muutub pidevalt. “Mis täna ära müüdud, ei pruugi homme enam juurde tulla. Valik on kohutavalt suur ning raamatupoodidel pole võimalik kõike pakutavat välja pannagi. Lihtsalt ruumi ei ole.”

Lisaks soodusmüügile korraldatakse raamatupäevadel ka esitlusi ja kohtumisi kirjanikega.

Raamatuesitluste rea Rahva Raamatus avab täna kell 17 Aleksander Suumani juubelikogu “Tondihobu tõugud vetikatega”, neljapäeval kell 16 esitleb Aidi Vallik samas kohas oma uut raamatut “Mis teha, Ann?”. 30. aprillil kell 15 on Leelo Tungla raamatu “Kõige ilusam ema” esitlus ja 3. mail kell 16 tutvustab Heiti Kender oma esimest juturaamatut “Lend”.

Raamatu ja roosi päev, mida Eestis tähistatakse juba 1998. aastast, sai alguse 1930. aastatel Kataloonias. Barcelona karnevalilaadsest raamatu- ja lillelaadast sai ülemaailmselt tähistatav raamatu ja selle tegijate austamise päev, kui 1996. aastal kuulutas UNESCO 23. aprilli raamatu- ja autoriõiguse päevaks.