Sõmeru põhikoolis puhkes reedel vahetunni ajal 5. klassi tüdrukute vahel tüli, mis viis kähmluseni ja millest saadud hoobid tekitasid ühele tüdrukutest sedavõrd tõsised vigastused, et ta veetis öö Rakvere haigla intensiivravis.

Tüli poiste pärast

„Laps tuli omal jalal koju, verd ega kriime kusagil polnud, aga kella poole kuue ajal pöördusime EMO-sse, sest tal algas kõhu- ja seljavalu ning süda läks pahaks,” rääkis 11-aastase ohvri ema „Läksime haiglasse kontrolli, aga see oli suur ehmatus, kui laps toimetati intensiivravi osakonda.”

Sõmeru põhikooli direktori Virge Ongi sõnul läksid kaks viienda klassi tüdrukut omavahel tülli poiste pärast. Õppedirektorile antud seletuste põhjal rääkis Ong, et tüdrukud tegid oma igapäevaseid nalju, kuni üks neist lihtsalt vihastas ja läks teisele kallale. Konflikt leidis aset vahetunni ajal koridoris järgmise tunni algust oodates. „Kui õpetaja neid lahutas, oli üks tüdruk teise juustes kinni,” kirjeldas Ong. Haiglasse pöördunud tüdrukut oli teine jalaga kõhtu löönud. Direktor ei osanud öelda, kas teine tüdruk ka vastu lõi. „Mul on tõsiselt kahju, et see koolis niimoodi juhtus, lisas ta”