"Me peame lubamatuks marurahvuslaste poolt pakutud probleemi ebatsiviliseeritud lahendamist. Kahjuks, neid innustab meie parlamendiparteide ja kõrgeima võimu ükskõiksus ja ebamäärasus, kes samas aga taotlevad Tallinnale Euroopa kultuuripealinna staatust", lisab ta.

"Me tahame kodurahu, me oleme valmis ulatuslikuks avalikuks diskussiooniks kõigist, mis on seotud Eesti XX sajandi ajalooga, me oleme valmis kompromissideks, kuid mitte vandalismiga ja mälestusmärkide rüvetamisega.

Me oleme seisukohal, et arutelus võivad osaleda kõik Eesti elanikud, me oleme etnilise lähenemisele vastu, kui jutt on “ootamatult” teravnenud Tõnismäel asuva pronkssõduri probleemist", seisab samuti pöördumises.

"Klenski Nimekiri" initsiatiivgrupi liikmed on Juri Zhurba, Vladimir Ignatov, Dimitri Klenski, Larissa Nešadimova, Vladimir Saratov.

Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja sõnul kogunes täna kella 14 ajal pronkssõduri juurde paarkümmend inimest, kes sinna lilli asetasid ning seal rahulikult jalutasid.

Pressiesindaja sõnul ei pidanud politsei ürituse käiku sekkuma, sest kogunemine möödus rahulikult ning ükski kohalolija ei andnud selleks põhjust.

Politsei andmetel on üritus praeguseks lõppenud, pronkssõduri juures võib kohata vaid paari jalutavat inimest, keda vihm eemale peletanud ei ole.