Et leitud ligikaudu 40 sentimeetri pikkune madu Eestis ei ela, viidi võõrliigist roomaja loomaaeda. Loomaaia peaveterinaararsti Maaja Kitsingu sõnul oli tegemist ohutu noorukese maisimaoga. “Nüüd on läinud moodi kodus madusid pidada, aga inimesed ei tee endale selgeks, kuidas seda teha,” pahandas Kitsing.

Nii pisikesel maol peab veterinaari sõnul olema täiesti kinnine hoiukoht, sest madu on võimeline litsuma end laiaks ja pugema läbi väiksemagi prao. Kodust plehku pistnud isend oli tohtri sõnul heas seisus, kuid veidi alajahtunud. “Praegu on ta meil terraariumis,” ütles Kitsing.

Samasse majja kutsuti päästjad appi madu ära viima augusti alguses. Siis siugles 30-sentimeetrine maisironinastik ühe korteri köögis. Mao omanik, kahe lapse ema Pille, rääkis toona SL Õhtulehele, et lemmik Sissu oli kadunud kolm nädalat ja võis terraariumi pisikesest praost põgeneda pere puhkuse ajal.

Kirill Teiter Harju päästeteenistusest ütles, et loomapüüdjatel tuleb kõige sagedamini ukse eest, rõdult või maja alt minema viia nastikuid ja rästikud. Eksootilisi madusid püütakse paar korda aastas.