Ingveri sõnul jäi vallavolikogu detsembris tehtud otsus muutmata ja varjupaik Laagris tuleb likvideerida.

Tallinna kodutute koerte varjupaiga juhataja Maie Lepp kinnitas, et pole vallavolikogu kirjalikku otsust veel saanud, kuid teab sellest. "Vallavolikogu andis meie paberid edasi vallavalitsusele, kellega peame läbirääkimisi," märkis Lepp. Tema sõnul ei saa varjupaik enne uue territooriumi ettevalmistamist ära kolida.

Ingver avaldas lootust, et likvideerimist on alustatud. "Ka Loomakaitse Selts peaks likvideerimiseks midagi tegema ja koerad vähegi loomasõbralikele inimestele laiali jagama," märkis ta.

Saku vald ei luba varjupaika enne oma territooriumile, kui vastavad ehitised olemas ja tingimused loodud. "Saku vallavanem ütles mulle, et mingisuguseid mööndusi ei tehta ja kõik peab käima vastavalt planeeringule ja projektdokumentatsioonile," kinnitas Ingver. "Aga seda ei saa juhtuda selle aasta juuniks."

Ingveri sõnul polnud Loomakaitse Seltsi plaanid mitte liiga suured, vaid seltsi esitatud finantseerimisplaan liiga "lahja". "Nende pakutud 300 000 krooniga uut varjupaika valmis ei ehita. Sellise ehituse puhul on miljoneid vaja," väitis Ingver.

Ka koerte varjupaiga juhataja Lepp möönis, et 300 000 krooni varjupaiga ehitamiseks on tõesti vähe. Samas lisas ta, et see summa oli planeeritud esialgseteks vajadusteks.

Lepp ei osanud ennustada, millal saab varjuapaik kolima hakata. "Tahame teha nii kähku, kui võimalik. Võib-olla on ka mõni inimene nõus meid aitama. Ma ei pea silmas tingimata rahalist abi, vaid näiteks ehitusmaterjale," selgitas Lepp.

Ingveri sõnutsi pole erilist mõtet ka varjupaigale trahve määrata, kui likvideerimist ei alustata. "Nende majanduslik seis on niigi õnnetu ja trahvimine ei anna midagi," kinnitas Ingver. Ta lisas, et Saue vald uuris juba augustis varjupaiga ümberkolimise võimalusi. Vald oli nõus tasuma projekteerimiskulud, AS Agro oli nõus aitama ümbekolimisel ja vastavate hoonete ehitamisel.

Maie Lepa kinnitusel võtsid inimesed jaanuaris endale varjupaigast 35 koera. Tavaliselt võetakse nii palju suvekuudel. Jaanuari lõpus oli varjupaigas 132 koera.

Kaks arsti on koerad veel kord üle vaadanud. "Nende allkirjaga on tõendatud, et kõik koerad on terved. Meil on ka üks kolmejalgne koer," ütles Lepp.

KäRT KARPA