Pressiesindaja sõnul pole kindel, millisesse vanglasse endine kohtunik saadetakse. Ta pakkus, et selleks võib olla Pärnu vangla, kus on karistust kandnud mitmed endised politseinikud ja riigiametnikud.

Tallinna linnakohus mõistis eile altkäemaksu võtmises ning oma kohtualuselt ebaseaduslikult vabaduse võtmises süüdistatud Truu üle kohut kinnisel istungil lihtmenetluse korras.

Linnakohtus kuus aastat töötanud Truu tunnistas ennast täielikult süüdi.

Altkäemaksu võtmise eest määrati Truule kaks aastat, ning ebaseadusliku vabaduse võtmise eest kuus kuud vangistust. Kohus luges kergema karistuse kaetuks raskemaga.

Vabastas enne tähtaega

Kaitsepolitsei süüdistuse kohaselt võttis Truu mullu sügisel pistist keskvanglas karistust kandnud mehelt, kelle ta selle eest enne tähtaega vabastas.

9. juulil kohtusid Truu, vabanenu ja altkäemaksu andmist vahendanud mees Rüütli tänaval restoranis Waikiki, kus üheskoos söödi ja alkoholi tarvitati. Arve 1403 krooni ja 50 senti tasus vabanenud vang.

Septembris kohtus seltskond Truu nõudmisel taas Rataskaevu tänaval restoranis Kathmandu, kus vangist vabastatu andis Truule joomingu ajal 1710 krooni maksva kuldsõrmuse ning tasus pärast pidu 2240 krooni suuruse arve.

Seejärel sõideti Mustamäele, kus vabanenu andis Truule oma sõiduautos 800 USA dollarit (umbes 12 700 krooni).

Lisaks sellele võttis Truu mullu juunis ebaseaduslikult vabaduse 18-aastaselt noormehelt, kellele ta oli eelnevalt kohtus narkootikumide omamise ja tarbimise eest 1500 krooni suuruse trahvi mõistnud.

Pärast kohtuotsuse langetamist palus Truu noormehel end kohtu ees oodata.

Ootas vastuteenet

Kohtumajast väljudes tegi ta kohtualusele ettepaneku minna Tehnika tänavas asuvasse restorani Kassisaba.

Seal ühise alkoholi tarbimise ajal küsis Truu noormehelt: “kas sa kujutad ette kambrit, kus on 15 kinnipeetavat”, ning ütles, et ta haletses kohtualust ja seetõttu peab noormees talle väga tänulik olema. Truu soovitas noormehel järgmisel õhtul samasse restorani tagasi tulla.

Noormehe sõnul kartis ta, et Truu võib kohtunikuna tema karistust muuta ning läkski taas Truuga restorani jooma.

Kella 23 paiku tegi Truu talle “tungiva ettepaneku” minna tema koju Mooni tänavale.

Truu kodus vaadati üheskoos pornograafilist filmi ning joodi ära pool liitrit viina. Süüdistuse järgi hakkas kohtunik seejärel noormehele ligi tikkuma eesmärgiga astuda sugulisse vahekorda. Noormees keeldus ja läks teise tuppa.

Ta tahtis lahkuda, kuid Truu ütles talle, et “nagunii sa kuhugi ei pääse”, keeras välisukse lukku ja võttis võtmed enda kätte. Üheksandal korrusel asuvast korterist ei olnud võimalik lahkuda ka akna kaudu. Truu laskis noormehe vabaks alles järgmise päeva hommikul.