Haidari (47) kaassüüdistatavad Aleksandr Vjun (52), Igor Lipšin (69) ja Andrei Kobrin (54) kinnitasid pärast süüdistusakti avaldamist, et nad ei ole kuritegusid toime pannud. Kohus alustas protsessi tunnistajate kuulamisega, ütles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ERR-i uudisteportaalile.

Kohtumääruse järgi vahistatakse kunagine AS-i Lacto ja AS-i Rapla Dairy juht Haidari kohe, kui ta peaks saabuma Euroopa Liidu piiridesse ning toimetatakse seejärel Eestisse kohtu ette.

Maksupettuste uurimise keskus alustas Haidari tegevuse uurimist pärast Rapla Dairy pankrotistumist 2003. aasta alguses.

Haidaril lasub süüdistus ametiseisundi kuritarvitamises ning maksude väärarvutamisele kihutamises ja sellele kaasaaitamises.

Süüdistuse kohaselt kihutas Haidari pearaamatupidaja Valentina Tšurbanovat AS-i Rapla Dairy poolt maksudeklaratsioonides valeandmeid esitama ning osutas selleks vaimset kaasabi, mille tulemusel on AS-i Rapla Dairy poolt tasumisele kuuluv maksusumma väiksem maksuseaduste alusel tasumisele kuuluvast summast ning maksudena jäi laekumata 552 654 krooni.

2003. aasta lõpus mõistis Tallinna linnakohus maksude väärarvutamises süüdi Haidari alluvad AS-i Rapla Dairy toonase finantsdirektori Tatjana Potapova, pearaamatupidaja Valentina Tšurbanova ning juhatuse liikmed Kristiina Kibe ja Väino Antonsi, kes kõik tunnistasid end käibemaksupettuses süüdi.