Täna toimunud kohtuistungil otsustas Tallinna ringkonnakohus Ardi Šuvalovi apelatsioonikaebuse rahuldamata jätta, kuna mehe poolt esitatud kahjunõude rahuldamiseks pole alust.
Šuvalov vaidlustas 2006. aasta lõpus halduskohtus prokuratuuri poolt kohtueelses kriminaalmenetluses kaebaja kohta kogutud informatsiooni avaldamise ajakirjandusele ja televisioonile.
Mees oli aga seisukohal, et avaldatud informatsioon rikkus tema erinevaid põhiõigusi ja vabadusi, mille heastamine on võimalik vaid mittevaralise kahju rahas hüvitamise kaudu. 
Šuvalovi sõnul rikkus riigiprokurör Laura Vaik kohtueelses kriminaalmenetluses süütuse presumptsiooni põhimõtet, kuna andis kaebaja käitumisele õigusliku hinnangu ehk väitis, et kaebaja on süüliselt pannud toime kuriteo.
Ringkonnakohtu andmeil pole kahjunõude rahuldamiseks alust, sest vastustaja tegevus teabe avaldamisel oli õiguspärane ning seda tehti andmesubjekti õigusi ülemäära kahjustamata.
Kohtu sõnul on avaliku usaldusega ametiisiku kahtlustamine altkäemaksu võtmises oluline sündmus, mistõttu on põhjendatud nii avalikkuse kõrgendatud huvi sellise sündmuse vastu kui ka prokuratuuri poolt sellisest olulisest sündmusest avalikkuse informeerimine.