Kohus leidis, et reklaami välja töötanud AS AD Idea ja reklaami paigaldamist korraldanud Media Planning Group Eesti OÜ ning firmajuhtide Mark Eikneri ja Paavo Pettai tegevuses puudus väärteokoosseis.

Väärteomaterjalide kohaselt rikkusid AS Idea AD, Media Planning Group Eesti OÜ ning nende juhid Mark Eikner ja Paavo Pettai kohaliku omavalitsuse seaduses poliitilisele välireklaamile kehtestatud piiranguid.

4. oktoobril 2005. aastal Tallinnas Estonia pst 10 juures tänavavalgustuspostil paiknenud kahe k-kohukese reklaami tõttu koostas Põhja politseiprefektuur väärteoprotokollid reklaami välja töötanud reklaamifirmale Idea AD ja reklaamide paigaldajale Media Planning Group Eesti OÜ-le, samuti firmade juhtidele Eiknerile ja Pettaile.

Süüdistuse järgi olid need välireklaamid samastatavad 2005. aasta kohalike omavalitsuste volikogu valimistel osalenud Keskerakonnaga ning tegu oli poliitilise välireklaamiga ajal, mil aktiivne agitatsioon oli keelatud.

Mark Eiknerit süüdistati Keskerakonnaga samastatava välireklaami tootmises ning poliitilise välireklaami näol avalikustamises.

Süüdistuse alusel loodi Paavo Pettai korraldusel välireklaamid AS Idea AD AS-is võimalikult Keskerakonnale samastatavaks. 

Asjaolu, et kohus täna menetluse väärteo tunnuste puudumise tõttu lõpetas, ei tähenda, et AS Idea AD ja Media Planning Group Eesti OÜ ning firmade juhid Mark Eikner ja Paavo Pettai pole kohtu hinnangul rikkunud nimetatud reklaamikampaaniaga kohaliku omavalitsuse seaduses poliitilisele välireklaamile kehtestatud piiranguid.

Kohus lõpetas menetluse, kuna eelmenetluse käigus on rikutud mitmeid olulisi menetlusnorme. Samuti loobus kohtuväline menetleja ehk politsei süüdistusest AS Idea AD suhtes kohaliku omavalitsuse valimise seaduse § 67-2 lg 2 osas, kus olid välja toodud Mark Eikneri ja Paavo Pettai tegevus normide rikkumisel.

Samasisuline süüdistus oli esitatud ka Media Planning Group Eesti OÜ-le, Mark Eiknerile ja Paavo Pettaile.

Kohus on seotud esitatud süüdistuse raamidega väärteoprotokollis. Kuna AS Idea AD suhtes menetlus lõpetati, ei saa kohus samasuguses tegevuses süüdi mõista Media Planning Group Eesti OÜ-d ning Mark Eiknerit ja Paavo Pettaid.

Seega lõpetas Harju maakohus täna antud menetluse väärteo tunnuste puudumise tõttu.