29 930-kroonise trahviga.

Lisaks 730 päevamäära suurusele trahvile tuleb Kollistil tasuda sundraha 160 krooni riigi tuludesse.

Kohtuotsuses öeldakse, et Kollist sõlmis 1998. aasta 4. detsembril 1,8 miljoni kroonise deposiithoiuse lepingu regionaalkapital Maa & Vara OÜ juhatuse esimehega, omamata selleks migratsioonifondi nõukogu otsust või nõusolekut. 1,8 miljonit krooni on migratsioonifondile tagasi maksmata, millega tekitati fondile kahju.

Pressile saadetud avalduses väitis Kollist, et tasumata 1,8 miljoni kroonise võla pealt on Maa & Vara tasunud küll osaliselt intresse, kuid jätnud põhisumma tänaseni tagastamata. “Tasumata summa on kohtuotsusega võlgnikult välja mõistetud ja on reaalne perspektiiv selle raha migratsioonifondile laekumiseks. Olen teinud võlgnikelt raha tagasisaamiseks omapoolseid pingutusi ja kavatsen seda tegevust jätkata,” ütleb Kollist oma avalduses kohtuotsust kommenteerides.

Tegelikult on Kollisti viidatud kohtuotsus tehtud Maa & Vara suhtes tagaselja, sest firma ei ilmunud kohtusse.

Hiljem esitas Maa & Vara taotluse menetluse taastamiseks. Seda saab teha siis, kui ilmumata jätnud pool esitab tõendi, et tal oli puudumiseks seaduslik takistus.

Seega on mainitud kohtuprotsess Tallinna linnakohtus pooleli ja migratsioonifond ei ole saanud tagasi sentigi.

Eesti Päevaleht on avaldanud materjalid, mille järgi 1,8 miljonit krooni laenu saanud Maa & Vara laenas sellest summast kohe järgmisel päeval 370 000 krooni edasi firmale OÜ Bivorek.

Kolme kuu jooksul laenas Maa & Vara Bivorekile veel kahel korral. Kokku sai Bivorek laenu 1,3 miljonit krooni.

Eesti Päevaleht on kirjutanud, et Andres Kollist oli ise üks Bivoreki omanikke. Ajakirjandusele kommenteeris Kollist, et sai Bivoreki omanikuks juhuslikult.