Lisaks mõistis kohus Lukjanovi süüdi mootorsõidukijuhi koolitustunnistuste ja esmaabitunnistuste võltsimises ning määras talle selle eest 14 350-kroonise rahatrahvi, teatas Tartu kohtumaja. 

Kohtu andmeil võltsis Lukjanov 2004.-2005. aastal mootorsõiduki koolituskursuse tunnistusi Romet Trommelile, Urmas Sugasepile ja veel ühele isikule, kes maksid talle 5000-krooni suurust altkäemaksu.

Altkäemaksu võtmises tunnistati juriidilise isikuna süüdi ka Vasara Autokool, millele mõisteti 80 000-kroonine rahaline karistus.

Kohus tunnistas altkäemaksude võtmisele kaasaaitamises süüdi veel autokooli endise sõiduõpetaja Enn Uibopuu, kellele määras karistuseks kolmeaastase tingimisi vangistuse.

Altkäemaksu andmises tunnistas kohus süüdi Urmas Sugasepi ja Romet Trommeli, mõlemale mõisteti üheaastane tingimisi vangistus.

Kolmeaastase tingimisi karistuse määras kohus ka Toivi Loikile, kes lisaks altkäemaksu vahendamisele tunnistati süüdi ka dokumentide võltsimisele kihutamises ja sellele kaasaaitamises ning kelmuses.

Rahaliselt karistati veel Arno Mäeseppa altkäemaksu vahendamise eest ning Ruta Kompust dokumentide võltsimise eest.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja Kristiina Herodes ütles Eesti Päevalehele, et Vasara autokool on esimene juriidiline isik Eestis, kes on altkäemaksu võtmises süüdi mõistetud.