„Harju maakohus mõistis 44-aastaselt Andrei Atškassovilt kaitsepolitseiameti tsiviilhagi katteks välja 154 532 krooni ja 45 senti ning määras talle tingimisi ühe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse,“ ütles Päevaleht Online’ile Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Ots.
Ots rääkis, et Öisesse Vahtkonda kuuluvat Atškassovit süüdistatakse Tallinnas 2007. aasta 26. aprillil õhtusel ajal Tõnismäelt alguse saanud massirahutustes. „Ta korjas kella 23 ajal Endla tänava ja Toompuiestee ristmiku lähistel pidevalt kive ning viskas nendega nii politseinikke kui ka kaitsepolitseiameti hoonet,“ lausus Ots.
Atškassov lõhkus kaitsepolitseiameti hoonel vähemalt ühe aknaklaasi. Kaitsepolitseiametile tekitasid aprillirahutustes osalejad rünnakutega varalist kahju 154 532 krooni ja 45 senti, mille kohus Atškassovilt välja mõistis.
Mees osales ka 2007. aasta 27. aprillil Tallinna kesklinnas massilisel kogunemisel. „Seal haaras ta ühel avalikku korda kaitsval politseinikul käest kinni, takistades politseinikul ühe rahutusi tekitanud inimest kinni pidamast,“ lisas Ots.
Atškassov on 18 kuud katseajal, mis tähendab, et kui ta selle aja jooksul midagi valesti ei tee, siis ei pea ta ka vanglasse minema. Karistuseks määrati mehele aasta ja kuus kuud vangistust, millest ühe päeva on ta ära kandnud eelvangistuses, seega reaalselt kuuluks kandmisele aasta, viis kuud ja 29 päeva.