Tõnis Ruul (28), Alexander Nadevaev (23), Artur Migunov (29), Dmitri Sapožnikov (27), Juri Kurojedov (22), Sergei Oleinik ( 29), Aleksander Rosman (21), Oleg Umbleja (26), Andrei Bedarev (23), Eduard Ustinov (27), Aleksei Sannikov (28), Lef Polyakoff (21), Oleg Frolov (23), Ilja Popov (24) ja Vjatšeslav Ljalko (23).

Kohus karistas Nadevaevit tingimisi 3- aastase ja 6- kuulise vangistusega 3-aastase katseajaga, Oleinikut tingimisi 3- aastase vangistusega 3- aastase katseajaga, Ruuli, Sapožnikovi, Kurojedovit, Rosmanit ja Umblejat tingimisi 3 aastase vangistusega 18-kuulise katseajaga, Migunovi, Bedarevi, Ustinovit, Sannikovi, Polyakoffi ja Popovi tingimisi 2- aastase ja 6- kuulise vangistusega 18- kuulise katseajaga, Ljalkod tingimisi 2- aastase ja 6- kuulise vangistusega 3- aastase katseajaga ning Frolovi tingimisi 2- aastase vangistusega 18- kuulise katseajaga.

Kohus mõistis tsiviilhagi katteks Ruulilt, Nadevaevilt, Migunovilt, Sapožnikovilt, Kurojedovilt, Oleinikult, Rosmanilt ja Umblejalt Elcoteqi kasuks solidaarselt 3,3 miljonit krooni ning Nadevaevilt, Sapožnikovilt, Kurojedovilt, Oleinikult, Rosmanilt, Umblejalt, Bedarevilt, Ustinovilt, Sannikovilt, Polyakoffilt, Frolovilt, Popovilt ja Ljalkolt solidaarselt 3,8 miljonit krooni.

Sundraha peab iga kohtualune maksma 2160 krooni.

Igor Orlov ( 22) ja Juri Spiridonov (35) ei tunnistanud ennast süüdi (süüdistus on esitatud teadvalt kuritegeliku vara omandamises suures ulatuses) ning ei nõustunud lihtmenetlusega, nende kriminaalasi eraldatakse ja seda arutatakse eraldi istungil.

Kohtualuseid süüdistatakse Elcoteqi komponentide laost mobiiltelefonide ekraanide vargustes, varguste korraldamises ja kaasaaitamises. Vargused pandi toime 9. ja 30. aprillil 2001 ning nendega tekitati Elcoteqile miljoneid kroone kahju .

Vargusi organiseerisid Elcoteqi endine tsehhitöötaja Ruul ja Elcoteqis ESSi turvamehena töötanud Kurojedov, samuti Migunov, Bedarev, Sapožnikov, Nadevaev, Ustinov ja Sannikov.

Varguste toimepanijateks olid Umbleja, Rosman, Nadevaev ja Ljalko.

Popov ning Elcoteqis AS ESS turvameestena töötanud Oleinik, Polyakoff ja Frolov aitasid kaasa varguse toimepanemisele.