17. novembril 2001. a. kell 16:39 sai Tartu kiirabi väljakutse Puhja Nooruse tänava suurmaja korterisse, kus oli vaja elustada 1,5 kuu vanust Alexit.

Lapse ema Katrin (s. 1976) oli koju tulles avastanud, et lapse pea vajub süllevõtmisel elutult küljele ning suust ja ninast valgub välja valget vahtu. Katrin kutsus kiirabi, kuid imiku elu ei suudetud päästa ning meedikud konstateerisid Alexi surma. Arstide tähelepanu tõmbasid sinakad löögijäljed beebi näol ja kehal. Kohtuarstlik ekspertiis tuvastas lapsel ülirasked vigastused - mõlemapoolsed roidemurrud, koljuluude killunenud murd ning aju-kolju trauma.

19. novembril 2001.a. peeti lapse tapmises kahtlustatavana kinni tema isa Vjatšeslav (s. 1978).

Menetluse käigus on selgunud, et 16. novembril said Katrin ja Vjatšeslav kätte oma ühise poja sünnitunnistuse ning tähistasid seda sündmust alkoholi joomisega oma korteris. Järgmisel hommikul hakkas Vjatšeslav oma isa ja tuttavaga alkoholi abil pead parandama ning kella 15 paiku saadeti Katrin kapsaid tooma. Ema lahkumise järel hakkas Alex nutma ning Vjatšeslav püüdis teda rahustada, kuid laps nuttis edasi.

Siis haaras isa pojast kinni, tõstis ta voodist välja, raputas ja pigistas teda tugevasti ning viskas jõuga tagasi voodile. Peale seda lõi ta veel paar korda käega Alexile vastu pead. Oma tegevusega tekitas Vjatšeslav imikule üliraskeid kehavigastusi, mille tagajärjel laps suri.

Kohus mõistis Vjatšeslavi süüdi KrK §101 p.6,7 alusel (teadvalt lapseealise suhtes toime pandud tahtlik tapmine eriti piinaval või julmal viisil), mille eest määrati talle 12 aastat vangistust. Üheksa kuud vangistust määras kohus mehele selle eest, et ööl vastu 22. veebruarit 2000. aastal murdis ta akna kaudu sisse Puhjas asuvasse Piilu baari ning varastas sealt asju. Raskem karistus katab kergema ning lõplikuks karistuseks on 12 aastat vangistust.

Vjatšeslav tunnistas end varguses täielikult süüdi ning lapse surma põhjustamises osaliselt süüdi. Mees ei töötanud ning oli varem kriminaal- ja halduskorras karistamata.