Kohtunik Vello Lahtvee leidis, et Kuulmann on kuritahtlikus huligaansuses ja üliraske kehavigastuse tekitamises küll süüdi, kuid kuna ta on kohtu all esmakordselt, töötab ja õpib kõrgkoolis ning juhtunust on palju aega möödas, siis tuleb talle määrata tingimisi karistus. Hulgifirma Junget osanik ja seal töötav süüdimõistetu määrati ka kolmeks aastaks kriminaalhooldaja järelevalve alla.

Prokurör pole rahul. Kuulmannile viieaastat reaalset vanglakaristust küsinud prokurör Martin Hirvoja ütles, et kohus ei peaks karistuse määramisel kohtualuseid eristama. “Ei tohiks olla vahet, kas kohtu all on elu hammasrataste vahele jäänud ajamata habemega inimene või kinnisvara- ja hulgimüügiärimees,” ütles ta. Prokurör lisas, et kohtuprotsess venis üksnes seetõttu, et Kuulmann istungit pidevalt edasi lükata palus.

Hirvoja ütles, et tihti mõistab kohus moosivarastele ja teist korda vargusega vahele jäänud alaealistele reaalse vanglakaristuse. “Siin oli raske tegu olemas, karistus ei oleks tohtinud nii leebe olla,” ütles Hirvoja. Ta ei osanud kohtuotsust lugemata öelda, kas ta kaebab otsuse edasi.

Kuulmann end kohtus süüdi ei tunnistanud. Ta ütles, et mäletab juhtunut ähmaselt ning võis pudeli lõhkuda kogemata, sellega vehkida ja inimest vigastada, kuid tegi seda enesekaitseks. “Tegemist on ebameeldiva ja kahetsusväärse looga,” ütles Kuulmann.

Kohus leidis, et Kuulmanni väited on paljasõnalised. “Pole ühtegi tõendit, et ta oleks tegutsenud enesekaitseks. Seda, et teda püüti rahustada, ei saa nimetada ründamiseks,” leidis kohus. Samas on kohtu hinnangul intsidenti pealt näinud tunnistajate ja kannatanute ütlused usaldusväärsed. “Kuulmanni tegutsemine oli sihipärane, ta noris tüli ja alustas kaklust,” seisis kohtuotsuses.

Üleolev käitumine. Kohtuniku hinnangul oli kohtualuse käitumine üleolev, pealetükkiv ja agressiivne, ta pani toime kuritahtliku huligaansuse ja tekitas ühele inimesele raskeid ja kahele kergeid kehavigastusi selleks spetsiaalselt kohandatud esemega.

Rene Kuulmann kakles 1999. aasta suvel Kihnus Muhu väina regati lõpupidustustel. Ta noris tüli allilmategelase kuulsusega Ardi Sillari ning tema kaaslaste Rünno Kristjuhani ja Andrus Aavaga. Märatsejale vastu hakanud Sillarit peksis Kuulmann “roosiks” löödud pudelikaelaga ja kasepuust kaikaga.

Kihnu baaritöötajad ja pidutsejad nägid ka, kuidas märatseja kasepuu okstest paljaks laasis ja sellega Sillarit ja Kristjuhanit nüpeldas, samuti lõi ta sama pudelikaelaga Aavat.