Rahutuste organiseerimises oli kohtu all Dmitri Linter, Dmitri Klenski, Maksim Reva ja Mark Sirõk.

Riigiprokurör Triin Bergmann süüdistas mehi selles, et nad kasutasid ära oma autoriteeti ja liidripositsiooni, ühiselt ja kooskõlastatult organiseerisid Eesti Vabariigis paljusid inimesi hõlmava korratuse, millega kaasnesid rüüstamine, purustamine, süütamine ning vastuhakk võimuesindajatele.

Süüdistuse järgi hakkasid Öise Vahtkonna liidrid Linter, Klenski 2007. a algusest, Reva 2006. aasta keskpaigast ja Vene Föderatsiooni noorteorganisatsiooni NAŠI liider Eestis Sirõk 2006. aasta sügisest teadlikult elanikkonnas protestimeeleolusid tekitama ning inimesi võimuorganitele vastuhakule ja korratustele kihutama.

Selleks sidusid nad Tallinnas Tõnismäel Kaarli pst 13 asuva hauatähise teisaldamise kava venelaste diskrimineerimisega riigivõimu poolt ning lõid valmisoleku hauatähise teisaldamise korral vastuhakuks võimuorganitele, levitades avalikkuses informatsiooni Öise Vahtkonna tegevuse ja eesmärkide kohta, sh ka Venemaa meediakanalites, tõstmaks selle tuntust ja populaarsust elanikkonna seas.

Samuti kutsusid Linter, Klenski, Sirõk ja Reva süüdistuse järgi Tõnismäel hauatähisega seotud väljakaevamistööde alustamise korral inimesi Tõnismäele ebaseaduslikul meeleavaldusel osalema, pidades võimalikuks sellega kaasnevat vastuhakku politseile, sellega kaasnevaid rüüstamisi, purustamisi, süütamisi jms ning soovides neid.

Ka toetasid Linter, Reva ja Klenski süüdistuse põhjal liikumise Öine Vahtkond tekkimist ja tugevnemist eesmärgiga kaasata võimalikult suurt rahvamassi, koondades selle liikumise ümber isikuid, kes olid valmis hauatähise teisaldamise korral võimuorganeile vastu hakkama. Sirõk toetas Öise Vahtkonna eesmärki hakata hauatähise teisaldamise korral võimuorganeile vastu, osaledes Öise Vahtkonna toetajana selle tegevusplaanide kavandamisel ning kooskõlastades oma tegevust valitsusevastaste protestiavalduste korraldamisel Öise Vahtkonnaga.

Olles Venemaa noorteorganisatsiooni NAŠI liidriks Eestis, tegutses ta nende toetusel, saades korratuste organiseerimiseks rahalist toetust, samuti sai oma valitsusevastase tegevuse juhiseid NAŠI liikmetelt Venemaal.

Riigiprokurör Triin Bergmann ütles Päevaleht Online’ile, et üsna kindlasti kaebab ta maakohtu otsuse edasi.