Toomas Vitsut kulutas eelmisel nädalal linna raha Keskerakonna kihutustöö tegemiseks, kuid see pole sugugi esimene juhtum, mil mõni erakond ajab kampaaniaraha saamiseks käe maksumaksja taskusse.

Oktoober, 2009 Linnavolikogu kantselei ametnikud helistavad Toomas Vitsuti palvel tööajast ja töötelefonil linnakodanikele, küsivad nende valimiseelistusi ja pakuvad välja Keskerakonna infomaterjale. Märkida tasub, et ka 2005. aasta kohalike valimiste eel kasutas Vitsut Keskerakonna propaganda jaoks linna raha: toona said ligi 400 keskerakondlast linnavolikogu raha eest saadetud valimismaterjali. Toomas Vitsuti kommentaari ametnike tegevusele saate lugeda siit.

September, 2009 Linnapea Edgar Savisaar saadab linna raha eest Lasnamäe pensionäridele kirju, milles hoiatab Keskerakonda mittevalides saabuvate koleduste eest. Savisaar väidab, et pensionäre ootab Reformierakondliku valitsuse all ees rahaline viletsus kas pensionide vähendamise või maksustamise läbi. 
„Kindlasti ei ole see valimispropaganda, Keskerakonnast ei räägi ma seal sõnagi,“ väitis Edgar Savisaar ja selgitas, et linlased on teda pensionite teemal küsitlenud ja tema vastas neile lihtsalt masstiraažis. Linnapea ei eitanud, et kirja eest maksab linnaosa valitsus ja teeb seda vastavalt Eestis kehtivatele postitariifidele.

August, 2009 Reformierakonna linnapeakandidaat Keit Pentus läkitas Tallinna lasteaedadele valimisteemalised kirjad, mis saadeti Riigikogu aadressilt ja Riigikogu blanketile trükituna. Keit Pentus tegu ei varjanud. "Kirja saatmise kulud tasusin valijatega suhtlemiseks ette nähtud riigikogu liikme kuluhüvitisest,” põhjendas Pentus augusti lõpus Delfi.ee-le.

Märts, 2009  Keskerakondliku Tallinna linnavalitsuse haridusamet saadab kõigisse linna lasteaedadesse plakatid pealkirjaga „Ettevaatust! Hoiduge kollaste valede eest!“ Plakatilt saab lugeda, et pealinna lasteaedade rahanappuses on süüdi üksnes ja ainult valitsus. Mitme lasteaia juhatajad ütlesid Eesti Päevalehele, et plakatid saadeti neile selge käsuga need üles riputada.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppineni lükkas propagandakahtlused tagasi: tegu pole linna raha eest tehtud propagandaga. Jäppineni kinnitas märtsis Päevalehele, et lasteaedadesse üles pandud infolehtedel on pelgalt informeeriv ja teavitav funktsioon ning mingit poliitilist reklaami linnavalitsus lasteasutustes ei tee.