Maanteeameti eksamiosakonna peaspetsialist Tarmo Terreping kinnitas, et automaatkäigukastiga ehk siduripedaalita autoga sõidueksami tegemiseks saab tõesti registreeruda ainult maanteeameti liiklusregistribüroos. Terrepingi sõnul tehakse aga liikumispuudega inimestele üldjuhul erand ning nad saavad digiallkirjaga andmed saata e-posti teel või panna end kirja, helistades vastava büroo juhatajale. Mart jäi sellest soovitusest aga arvatavasti möödarääkimiste tõttu ilma.

Samas sooritab üle Eesti sõidueksami automaatkäigukastiga autoga aastas umbes 300 inimest, kes peavad tülika käigu ette võtma, samal ajal kui selle saaks asendada internetis vaid õigesse kohta tehtud klikiga.

Pole eksamisõidukit

Terrepingi sõnul on selle taga see, et neil pole vastavat eksamisõidukit ning registreerumisele lisaks tuleb selgeks teha, millise autoga eksam tehakse. Üldjuhul on need autokoolide autod.

Maanteeametist lisati, et e-teenuste keskkond on arendamises ning plaanitakse laiendada ka eksamile registreerumise võimalusi. Automaatkäigukastiga autot plaanis soetada pole, kuna pikemas perspektiivis näeb eksamiosakond üldse eksamisõidukitest loobumist. Seda sel põhjusel, et vähendada võõra autoga kaasnevalt eksamiärevust.