Perepeo peaeesmärgiks oli isa rolli tähtsustamine oma pere ja riigi kaitsjana. “See tore rahvapidu on kujunenud paljude Eesti perede isadepäeva traditsiooni osaks,” sõnas ürituse peakorraldaja nooremleitnant Viljar Kurg kaitsejõudude peastaabist. “Tänavune perepidu läks taas korda ning jääb meelde nii osalejatele kui ka korraldajatele meeleoluka ja lõbusana.”

“Sel aastal Tartus korraldatud traditsiooniline pidu oli järjekorras viies ning iga aasta on külastajate arv olnud väga suur, nii ka tänavu. Jääb vaid tänada kohale tulnuid ning ootame uusi kohtumisi järgnevatel aastatel, “ lisas nooremleitnant Kurg.

Perepeo külalised said päeva jooksul tutvuda soomukite, helikopteri, jõustruktuuride sõiduvahendite, eritehnika, relvade, varustuse ja vormiriietusega. Külastajatele näidati piirivalve, päästeameti, politsei ja kaitseväe demonstratsioonesinemisi.

Päeva juhtisid reservohvitser lipnik Hannes Võrno ja Urmas Reitelmann ning perepeol esinesid ansamblid: Toe Tag, Slide 50, Kristjan Kasearu Paradise Crew, Piirivalveorkester, Eesti Kaitseväe Orkester, Politseiorkester, Tartu Rock tantsutüdrukud.

Üritust korraldasid Eesti kaitsevägi, siseministeerium, Eesti politsei, Eesti piirivalve, päästeamet, kaitseliit ja Eesti reservohvitseride kogu