Jõelähtme vallavanem Taimi Saarma seevastu leidis, et lambaid, kellest saare loodusele on kasu, võiks ehk rohkemgi olla.

Samuti saart külastanud keskkonnainspektsiooni Harju osakonna inspektor Mait Grigorjev ütles, et järgmise nädala alguses otsustatakse, kas Kägu kontrolli alt väljunud lambapidamine Koipsil toob kaasa väärteomenetluse või mitte.

Jõelähtme valla keskkonnaspetsialist Agnes Villmann arvas, et Kägul võiks lambakasvatamist lubada alles seejärel, kui ta on peale tarastamise saavutanud ka kokkuleppe naabritega. “Keskkonnaministeeriumile teadaolevalt pole kokkuleppeni siiani jõutud,” nentis keskkonnaministeeriumi asekantsler Olav Etverk. “Lammaste massilisest hukkumisest pole ministeeriumile ega keskkonnainspektsioonile teatanud ükski saare maa-omanik ega mõni muu saarel käinud inimene.”

Surnud loomi ei näinud

Korjuseid, mida saarel on näinud ja pildistanud nii Eesti Päevaleht kui ka maaomanik Aarand Roos, neljapäeval saarel käinud ei kohanud. Loomakaitse selts, mille poole Roos korjuste asjus pöördus, ei võtnud midagi ette ning soovitas pöörduda veterinaar- ja toiduameti inspektorite poole.

Lambakasvatus Koipsil tõusis avalikkuse tähelepanu alla kahe nädala eest, kui Eesti Päevaleht hakkas seal toimuva vastu huvi tundma. Seni polnud Kägu ega ka keskkonnaametnikud reageerinud maaomanike protestidele saare reostamise kohta. Kristiina Ojuland, kes end mullu koos Käguga kui lambakasvatajat tutvustas, distantseerus asjast, kui probleemid tekkisid.