Kolme Priisle korterelamusse paigaldatud fiiberoptiline kaabel võimaldab pakkuda kuni 1 Gbit/s üles- ja allalaadimiskiirusega internetiühendust, teatas Elion eile.

Elioni avalike suhete juhi Lilian Viirma sõnul testitakse Lasnamäel siiski 100 Mbit/s internetti, mis küll võimaldab ka kümme korda kiiremat ühendust.

„Internetitestijateks on tavalised Lasnamäe perekonnad kolmes kortermajas, kes praegu on meie kliendid,” ütles Viirma Päevaleht Online’ile. „Priisle sai testimiseks valitud põhjusel, et piirkonnas on toimiv infrastruktuur ning seal on meie jaoks palju potentsiaalseid kliente.”

Kuna tegemist on pilootprojektiga, ei osanud Viirma öelda, palju 100 Mbit/s internet tulevikus, maksma võiks hakata, kui seda klientidele pakkuma hakatakse.

„Hinnastamise põhimõtted pole veel välja töötatud, me ei ole sinnamaale jõudnud. Kuigi ühenduse kiirus on sajakordne, siis klientidelt me kordades suuremat tasu ei küsima ei hakka,” selgitas Viirma.

Elion lubab 2009. aasta lõpuks katta üle 100 000 Eesti kodu fiiberoptilise kaabli võrguga ning seejärel plaanib pakkuda hüperkiiret internetiühendust kodukasutajatele kõikjal Eestis.