Surnukehad avastasid ühe mõrvatu, Tartu Ülikooli 20-aastase stomatoloogiatudengi Tiina sõbrad pühapäeva õhtul kella 23.00 paiku, kui nad lukumeistriga Tiina korteri ust läksid avama. Lukku muukima ärgitas neid Tiina ema, kes polnud tütrest ja mehest terve päev kuulnud. Tiina oli laupäeval võtmed ära kaotanud ning õhtul Jõgeval elanud isale helistanud, et ta tuleks pühapäeval Tartusse lukku vahetama.

Põllu tänava neljakorruselise maja korterist leidsid ukseavajad Tiina, tema loomaarstist isa Elmo (44) ning Urmas Aali (30) surnukehad. Nii Elmo kui Aali autod seisid hommikust saadik maja ees.

Luku puurimise peale tuli öösel asja uurima ka Tiinaga samas trepikojas elanud korteriühistu esimees Mati, kes arvas, et ukseavajad võivad olla vargad. “Kohe, kui oma korterist välja astusin, kuulsin tüdruku kiljatust,” rääkis Mati. “Ilmselt nad olid siis juba sees käinud ja surnukehi näinud.”

NAABRID LASKE EI KUULNUD. Tartu politseiprefekt Raivo Palu moodustatud uurimisrühm tõi pärast öö läbi töötamist eile hommikuks välja esialgse versiooni, mille kohaselt mõrvatud sattusid peale korteris tegutsenud vargale, kes nad tappis.

Eile õhtul ütles aga Palu, et politsei uurib paari-kolme versiooni, ning üht versiooni teisele enam eelistada ei saa. “Varga versioon tundus tol momendil kõige tõenäolisem,” lausus ta.

Rööviversiooni vastu räägib asjaolu, et ükski naaber polnud ühistu esimehe sõnul mingeid pauke kuulnud. “Tal pidi siis olema summutiga püss, sest see on täiesti välistatud, et kolm inimest lasti maha ja keegi mitte ühtegi pauku ei kuulnud,” lausus Palu.

Teiseks olid kõik tapetud prefekt Palu sõnul eraldi tubades ning Eesti Päevalehe andmeil olid nad tapetud laskudega pähe.

Palu lisas, et iga mõrvaversiooni juures on teatud isikute ring, keda politsei peab kontrollima. “Terve päev kuulati erinevaid tunnistajaid üle ja iga paari tunni tagant tegime koosoleku, kus kavandasime järgmised sammud ja kus kerkisid üles uued isikud,” rääkis Palu. “Aga õhtuks hakkasid inimesed juba ära väsima, sest nad olid öö läbi tööd teinud.”

Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste ülem Ants Kiviselg avaldas Urmas Aali omastele kaastunnet ega soovinud oma alluva tapmist kommenteerida.

KORTERIS PIDUTSETI TIHTI. Ühe tundmatuks jääda soovinud naabri sõnul käis Tiina korteris kogu aeg pidu ning seltskond vahetus väga kiiresti.

“Iga nädal muudkui pidu ja pillerkaar, korter oli kogu aeg rahvast täis,” rääkis majaelanik. “Naps, tümps ja naised, nagu ikka.

“Need pidutsejad olid kõik ikka noored,” lisas naaber. “Ei tea, kas just alaealised, aga väga noored küll. Mis ühe jooma käigus ikka juhtuda võib.”

Majaelanik lausus, et Urmas Aali roheline kaitseväe numbrimärgiga Opel Astra seisis maja ees tihti ja nii ka pühapäeva hommikul. Tiina isa Elmo käis naabri sõnul aga tütre juures haruharva. “Mina nägin tema isa siin viimati eelmisel suvel,” ütles ta.