Järgmise sammuna üritasid päästjad paati stabiliseerida ehk päästetrossi põiki jõge ette tõmmata. Väga tugeva veevoolu tõttu ei tulnud ka sellest midagi välja.

Samal ajal võeti ühendust merevalvekeskusega, et helikopter kutsuda, aga selle saabumiseni oleks kulunud terve tund.

Kuna hädalised olid alajahtunud, otsustati katsetada trossi külge seotud päästerõngaga, et inimesed kaldale tõmmata. Mees sai rõnga kätte, kuid siis rebis veevool lapse tal käest ja poisike kadus vahutavasse vette.

Päästevest kohustuslik

28-aastane Marti saadi kaldale, kohemaid alustati lapse, 7-aastase Reiko otsinguid. Pinnaltpäästjad ja tuukrid kammisid läbi ligi poolteist kilomeetri jõge kuni Iru ja Lükati sillani välja, kuid last ei leitud. Otsingud katkestati pimedas, kella 23.40 paiku, jätkati esmaspäeva hommikul kell 9.40.

Tuletame meelde, et eranditult kõigil paadisõitjatel, nii suurtel kui väikestel, peavad olema seljas päästevestid. Martil ja Reikol päästeveste ei olnud.

SL Õhtuleht süüdistas päästjaid tegevusetuses: “Paadisõitu jälgisid kaldalt lapse ema ja üks peretuttav. Kui vool isa kaasa viis, viskus tuttav jõkke, ujus paadi juurde ning haaras lapse kaenlasse. Sündmuskohale jõudnud päästjad üritasid meest ja last päästa päästerõngast visates, mitte neile appi ujudes.